"Zelfs Romelu pakte zijn broer hard aan... Ik had hem gewoon naar huis moeten sturen op het EK!"

Ex-bondscoach Marc Wilmots reageert voor het eerst op de uitlatingen van Rode Duivel Jordan Lukaku, die heel wat kritiek had op hem. Wilmots zelf blijkt nu zelf ook erg hard te zijn voor Romelu's kleine broer. Dat vertelde hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Als ik Jordan bezig hoor, heb ik maar van één ding spijt: dat ik hem niet naar huis heb gestuurd toen hij voor de tiende keer te laat was tijdens het EK", vertelt Wilmots. "Zelfs zijn broer pakte hem erover aan. Ik heb het nagerekend: bij ons heeft hij, sinds de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal in maart 2016 tot aan die kwartfinale tegen Wales, in totaal negen theoretische wedstrijdbesprekingen meegemaakt."

"Zijn taak kwam er grosso modo op neer om ervoor te zorgen dat Eden Hazard niet het hele terrein moest oversteken. Hij moest Eden zo snel mogelijk in de diepte sturen. Met zijn uitspraken bewees hij dat hij de theorie totaal niet begrepen had. Hij heeft zitten slapen. Zo is Jordan. Een goede voetballer, maar hij speelt puur op intuïtie. Zulke spelers kun je best zo weinig mogelijk richtlijnen geven."