Arsenal-manager Mikel Arteta positief getest op coronavirus; hele selectie in quarantaine

Ook Arsenal is getroffen door het coronavirus. De Londense club laat weten dat manager Mikel Arteta positief is getest.

Als reactie heeft Arsenal meteen de trainingsaccommodatie gesloten en heeft het volgens protocol de mensen die recent contact met hem gehad hebben in zelfisolatie gestuurd. Kortom: de hele selectie van Arsenal is in quarantaine.

"Dit is echt teleurstellend, maar ik heb een test ondergaan toen ik me slecht voelde", zo reageert Arteta kort op de website van zijn club. "Ik kom terug op mijn werk zo snel als me word toegelaten."

Medisch advies

Algemeen directeur Vinai Venkatesham van Arsenal spreekt zijn steun uit naar de manager, die sinds afgelopen zomer de leiding heeft over het eerste elftal van de Londenaren. "De gezondheid van onze mensen en het brede publiek is onze prioriteit en daar ligt onze focus", zo laat Venkatesham weten in een eerste reactie. "Onze gedachten zijn bij Mikel die teleurgesteld is, maar met goede moed. We zijn in dialoog met alle relevante mensen om deze situatie op de juiste manier aan te pakken en we kijken ernaar uit om weer te trainen en te spelen, zodra het medisch advies dit toelaat."

Statement Premier League

Vlak voor het bericht over Arteta liet de Premier League donderdagavond weten dat de wedstrijden in de Engelse competitie voorlopig doorgaan zoals gepland. "Het is duidelijk dat sommige duels niet gespeeld zullen kunnen worden zoals ze nu gepland staan", zegt Arsenal daarover in de officiële verklaring. "We werken met de betrokken partijen, waaronder de Premier League en de voetbalbond (FA) en de andere clubs aan de volgende stap wat betreft de komende wedstrijden in de Premier League en FA Cup."

Benjamin Mendy (Manchester City)

Update: Benjamin Mendy heeft zichzelf in quarantaine geplaatst. De verdediger van Manchester City zou daartoe hebben besloten vanwege een ziek familielid.

'Ook Paulo Dybala (Juventus) besmet met corona-virus'