Het probleem met Dennis: "Zoals elke Afrikaan moet het snel gaan en moet hij zo veel mogelijk geld verdienen"

Het probleem met Dennis: "Zoals elke Afrikaan moet het snel gaan en moet hij zo veel mogelijk geld verdienen"

Soms was Emmanuel Dennis top, soms verdween hij helemaal uit beeld. Hoe komt dat? Rudi Cossey, al die tijd assistent van toenmalig hoofdcoach Ivan Leko denk het probleem gevonden te heben.

“Dennis is een jongen die het hoogste wil bereiken en die zoals elke Afrikaan zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld wil verdienen om zo goed mogelijk zijn familie te kunnen helpen. Hij weet dat hij daarvoor over de intrinsieke kwaliteiten beschikt en dat als hij speelt bij Club er veel kans is dat hij een lucratieve transfer zal maken.”

“Maar hij moet beseffen dat je bij een topclub alleen certitude kunt zijn als je elke week presteert en dat als het minder is er minstens twee klaar staan om je rol over te nemen. Toen hij hier aankwam, wou hij zich bewijzen, paste hij zich aan, was hij nuchter, gedreven en scherp op training en in de wedstrijden.”

“Maar omdat het zo snel ging, is hij een beetje naast zijn schoenen beginnen lopen en zijn eigen weg beginnen gaan. Hij was nog moeilijk te kaderen en werd heel wisselvallig. Uiteindelijk verplaatste de coach hem van het centrum naar de flank, maar ook daar kregen we er geen constante meer in. Als hij het gevoel krijgt dat hij meer speelkansen verdient, wordt het moeilijk.”