Immuun? Burgess draagt deze zeer opmerkelijke statistiek met zich mee na #CLUUSG

Club Brugge-Union eindigde dinsdagavond op 1-1 na een robbertje vechten in de tweede helft. Moris en Thiago pakten uiteindelijk nog rood en verder werden er heel veel overtredingen gemaakt. Christian Burgess was misschien wel de man die het meest moest opletten, want hij kwam enkele keren dicht bij een tweede gele karton. Een opvallende statistiek: ondanks zijn stevige spel (en vele tegenstanders) pakt Burgess nog nooit een rode kaart voor de Brusselaars.

Christian Burgess vs Club Brugge

Christian Burgess zal na het 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge niet veel vriendjes gemaakt hebben in het Jan Breydelstadion. De Engelse verdediger flirtte enkele keren met rood, maar zou uiteindelijk wel de wedstrijd volmaken. Terwijl de Club Brugge-fans schreeuwden om een tweede gele kaart, wisten ze misschien nog niet dat Burgess een opvallende statistiek met zich meedraagt. Hij pakte namelijk nog nooit een rode kaart (ook niet 2x geel) voor de Brusselaars. En dat terwijl hij in 37 (!) ander matchen wel een geel karton pakte over alle competities heen. 

Opvallende statistiek

Voor zijn vorige club Portsmouth pakte de nu 32-jarige Christian Burgess zijn enige drie rode kaarten uit zijn carrière, telkens na twee keer geel. In Belgische loondienst blijft hij echter nog 'ongeslagen', want in 146 officiële wedstrijden voor Union Saint-Gilloise kreeg de centrale verdediger nog geen enkele keer een rode kaart. Vooral het feit dat hij wel al 39 keer geel pakte, en dus gemiddeld aan één gele kaart om de 3,84 matchen zit, is best opvallend. Het is dus met andere woorden niet de eerste keer dat Burgess zich moet beheersen tijdens het verdere verloop van de wedstrijd. De nodige ervaring en maturiteit? Wie zal het zeggen! In negen wedstrijden tegen blauw-zwart pakte Burgess drie gele kaarten, waaronder dinsdagavond ééntje op Jan Breydel.

christian burgess club brugge

Voor deze uitstekende tackle van Burgess had de Engelsman wel al geel gepakt. Riskant: