Zonde... 2 ex-smaakmakers van Genk trekken samen naar club uit Verenigde Arabische Emiraten

Niet enkel clubs uit Saudi-Arabië smijten dezer dagen veel geld op tafel om sterspelers uit Europa te halen. Ook andere clubs uit het Midden-Oosten proberen maar al te graag voetballers uit Europa weg te plukken. En dat is Al-Jazira, een club uit Abud Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, ook gelukt. Zij halen Alejandro Pozuelo en Neeskens Kebano transfervrij binnen. En die twee namen zullen ongetwijfeld een belletje doen rinkelen.

Alejandro Pozuelo Al Jazira

Alejandro Pozuelo is uiteraard de bekendste van de twee. Tussen 2015 en 2019 zagen we een speler ronddwarrelen in de Jupiler Pro League met een ongelofelijke vista. Die speler was Alejandro Pozuelo van KRC Genk. In zijn laatste jaar bij de Limburgers was Pozuelo op weg naar de landstitel, maar hij vertrok toen plotsklaps verrassend naar de MLS. De Spanjaard was een lust voor het oog en haalde meer dan één keer de top tien in de Gouden Schoen. In 2019 werd hij zelfde derde toen Hans Vanaken hem won. Na passages bij Toronto en Miami, was hij sinds begin februari 2023 aan de slag bij het Turkse Konyaspor. Dat avontuur duurde echter niet lang ,want op 9 juli 2023 kondigde Al-Jazira zijn transfer aan. Milinkovic-Savic, die andere Genk-middenvelder, trekt dan weer naar een club uit Saudi-Arabië

alejandro pozuelo genk konyaspor al jazira transfer

Neeskens Kebano Al Jazira

Alejandro Pozuelo is niet de enige speler met een Genk-verleden die Al-Jazira uit Abu Dhabi komt versterken. Neen, ook Neeskens Kebano trekt transfervrij naar de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Kebano speelde slechts één seizoen voor Genk, maar maakte daarvoor al furore bij Sporting Charleroi. Sinds de zomer van 2016 kwam hij echter uit voor FC Fulham, een Engelse club die de laatste jaren schipperde tussen de Premier League en de Championship. Drievoudig kampioen Al-Jazira plukt ook hem transfervrij weg, waardoor Pozuelo en Kebano straks herenigd zullen worden. Leuk feitje: bij Genk stonden de twee middenvelders maar liefst 35 keer samen op het veld.

neeskens kebano fulham genk al jazira

Alejandro Pozuelo vs Besiktas

Pozuelo speelde maar vier maanden voor het Turkse Konyaspor, maar kon er in die tijd genoeg indruk maken. In twaalf wedstrijden was de Spanjaard er namelijk goed voor vier goals en drie assists. Zijn beste match was ongetwijfeld deze tegen Besiktas (3-3). Met een goal en een assist leidde hij zijn ploeg toen naar een knap gelijkspel. De Turken waren na die wedstrijd erg lovend over hem! 

"Pozuelo is beter dan Arda Güler."

"Pozuelo ruikt gewoon naar kwaliteit, een echte blikvanger. Hij doet het de laatste tijd geweldig."

"Pozuelo in het team houden, Konyaspor!"

"Pozuelo, je bent de redder in nood. Ik zweer het."

"Dat was een prachtig doelpunt."

"Pozuelo in het team houden, moet het eerste doel van de transferperiode zijn."

Bekijk hieronder zijn doelpunt:

Alejandro Pozuelo vs Alanyaspor

Halverwege mei was hij ook al de grote man tegen Alanyaspor: zijn twee goals leidde Konyaspor toen na een mooie 0-3 overwinning.

"Ik hoop dat de onderhandelingen met Pozuelo begonnen zijn."

"Ik kijk nu al drie matchen op rij met plezier naar Pozuelo."

"Mijn broer, blijf alstublieft bij ons volgend jaar."

"Ik hoop dat Pozuelo blijft."

"Pozuelo, wat een koning."

"Pozuelo, heel stijlvol."

"Pozuelo wordt elke week beter en beter."

Voor wie vergeten was hoe goed Pozuelo was voor KRC Genk, enjoy:

Ook interessant