Meunier: "Wat ga jij in Brugge doen? Dat is veel te ambitieus!’"

Meunier: "Wat ga jij in Brugge doen? Dat is veel te ambitieus!’"

Thomas Meunier heeft er allesbehalve een normaal voetbalparcours opzitten. Hij is pas laat begonnen met voetballen en moest van thuis uit meteen gaan werken na zijn middelbaar diploma. Begonnen als postbode en nadien ging hij naar een fabriek die auto-onderdelen fabriceerde. Zoeel jaar later speelt Meunier aan de top Frankrijk...

"Ik ben nog altijd de Meunier van bij Virton hoor", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik ben me bewust van hetgeen me overkomt, maar ik stel om de andere dag dezelfde vraag aan mijn vrouw: ‘Besef je dat ik bij PSG speel?’ Wanneer we daarover praten, zeggen we vaak: ‘Zie waar we nu zitten. Had je ooit gedacht dat we een appartement zouden kopen in Parijs?' "

"Met het geld dat we voordien verdienden, hadden we misschien een parkeerplaats kunnen kopen, dat is al. Wat dat betreft is ons leven compleet veranderd. Het leven dat we aan onze kinderen kunnen bieden dankzij het voetbal, dat is wat. Brugge was voor mij al uitzonderlijk. Men zei me vaak: ‘Wat ga jij in Brugge doen? Dat is veel te ambitieus!’ En nu zit ik bij PSG, dat is hallucinant."

Voetjes op de grond

"Gelukkig kan ik wel de voetjes op de grond houden, ik ken namelijk de waarde van geld en van werk. Mijn grootouders hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn opvoeding. Mijn grootvader was militair en mijn grootmoeder dus onderwijzeres. Zij waren nog van de oude stempel. De opvoeding was streng maar rechtvaardig. Dat heeft me een grote dienst bewezen."