Speler uit provinciereeksen maakt overstap van doelman naar topscorer in amper twee maanden

Spelers die in noodsituaties hun doelman vervangen en in doel gaan staan, het gebeurt wel vaker. Maar heb je ooit al van het omgekeerde gehoord? Doelmannen die een ploeg met een spitsentekort helpen. Het gebeurde afgelopen zomer in vierde provinciale in Oost-Vlaanderen. (Ex-) doelman Daython Ysewijn kwam van SV Damme (derde provinciale West-Vlaanderen) over naar VK Akkers Middelburg in Oost-Vlaanderen. Daar is Ysewijn momenteel topscorer van de competitie. Voetbalflitsen onderzocht het plotse succes.

Daython Ysewijn Middelburg

Ysewijn begon zijn voetbalcarrière als doelman en doorliep de jeugdreeksen bij FC Knokke. Na de jeugdreeksen trok hij naar KVV Zomergem om vervolgens vorig seizoen uit te komen voor SV Damme, De wens om weer met vrienden te spelen en zijn verhuizing naar Aalter brachten hem uiteindelijk bij VK Akkers Middelburg deze zomer. Hij maakte de overstap naar de aanval en scoorde meteen in zijn eerste competitiewedstrijd. Of hij terug doelman wil worden of spits wil blijven, daar is hij nog niet over uit. Het plezier en teambelang staan voor Ysewijn voorop.

Daython Ysewijn topscorer

Het plotse succes van Ysewijn als spits kwam aan het licht na een topprestatie in de wedstrijd tegen VSV Gent B, die eindigde in een 8-3 overwinning voor VK Akkers Middelburg. Ysewijn scoorde die wedstrijd maar liefst vijf maal. De kersvers Aalternaar heeft geen spijt van zijn positiewissel en heeft als doel om met zijn nieuwe team de titel te winnen, een ambitie die FC Daknam ook draagt. VK Akkers Middelburg staat na acht speeldagen op een knappe derde plaats, die hen recht zou geven op een eindrondeticket. 

Bekijk hieronder de ploegfoto van VK Akkers Middelburg met Ysewijn als tweede van links onderaan

Ook interessant