Sensatie in het amateurvoetbal legt verbluffende statistieken voor en overtreft Mbappé en Haaland

In het Belgisch amateurvoetbal is altijd wat te beleven. Zo heb je Afrikaanse ploegen die plots opduiken, maar ook evensnel weer verdwijnen , en spelers die betere statistieken halen dan voetballers als Ronaldo, Mbappé en Haaland. Het klinkt onwaar, maar dat is het niet. In vierde provinciale A in West-Vlaanderen loopt namelijk ene Robby Slabbinck rond. De 29-jarige-speler staat met zijn club FA Nieuwpoort momenteel op een knappe tweede plaats, en mag zichzelf daarvoor op de borst kloppen.

Robby Slabbinck Statistieken FA Nieuwpoort

Robby Slabbinck wist indruk te maken bij de start van dit seizoen. In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen wist hij al dertien keer te scoren, waarvan drie hattricks op een rij. Slabbinck mocht dit seizoen zo al vier keer de wedstrijdbal meenemen naar huis. Zijn doelpunten komen wel als een verassing, want Slabbinck is eigenlijk geen echte goaltjesdief.

Robby Slabbinck carrière

Hoewel Slabbinck verrast is door zijn buitengewone doelpuntentotaal, kan hij geen duidelijke verklaring geven voor zijn succes. Hij schrijft het deels toe aan geluk, maar benadrukt dat dergelijke prestaties uitzonderlijk zijn in zijn carrière. Hij geniet volop van zijn moment de gloire, aangezien hij er zich maar al te goed van bewust is dat het tij ook snel kan keren. Slabbinck overwoog zelfs even om zijn voetbalschoenen aan het einde van vorig seizoen aan de haak te hangen, gezien zijn drukke leven als syndicus en als vader van een gezin met twee kinderen. Bij FA Nieuwpoort bedanken ze hem er nu uitvoerig voor dat hij toch is blijven doorvoetballen. FA Nieuwpoort, de club van Slabbinck; doet het goed en staat momenteel knap tweede met 19/24. Knappe statistieken voor zowel club als speler!

Ook interessant