Engelsen worden GEK van Rode Duivel-beenhouwer na wereldgoal: "Best midfielder in the PL"

Als je de naam Joao Palhinha bij Belgische voetballiefhebbers uitspreekt, zijn er nog altijd veel die eens boos zullen omkijken. De Portugees was namelijk de speler die Kevin De Bruyne blesseerde op het EK in 2021 na een zeer venijnige tackle en werd even staatsvijand nummer één. Sindsdien is zijn carrière echter alleen maar bergop gegaan: afgelopen zomer was hij één van de toptransfers van Fulham, waar hij ijzersterk speelt. Het ziet er naar uit dat de defensieve middenvelder volgend seizoen al elders zal spelen. Ook in het bekerduel tegen Leeds kwam hij uitstekend voor de dag én scoorde hij een fenomenale goal. Op Twitter was er niets dan lof voor de man.

Joao Palhinha Fulham wereldgoal

Fulham nam het in ronde vijf van de FA Cup op tegen Leeds United en schakelde die laatste zonder pardon uit. Het moment van de doorbraak kwam al na 21 minuten, toen Palhinha met de bal aan de haal ging op het middenveld. Hij twijfelde geen seconde en ramde even daarna de bal pardoes in het kruis. Een heerlijke goal, moeten ook wij Belgen toegeven.

"Joao Palhinha is misschien wel bij de vier beste verdedigende middenvelders in de Premier League. Hij is moedig, sterk en tactisch goed."

"Palhinha is pure klasse."

"Palhinha kan met gemak voor een top zes ploeg spelen."

"Liverpool zou zwaar aan de mouw van Palhinha moeten trekken om die sukkelaar die bij ons op de zes speelt te vervangen."

"Ik heb net die goal gezien van Palhinha. Hij gaat recht naar de top. Zou een perfecte transfer zijn voor AC Milan of PSG."

"Laten we eerlijk zijn: Palhinha is misschien wel de beste middenvelder in de Premier League momenteel."

"Joao Palhinha, wat een speler..."

 Bekijk hieronder nog eens hoe Palhinha KDB blesseerde: