Twee goals en clubrecord... Leipzig-fans na negen speeldagen gek van Openda: "Gewoon te goed"

Loïs Openda was zaterdag opnieuw alomtegenwoordig bij RB Leipzig. Vijf minuten voor de pauze zette Openda zijn bloedvorm nog maar eens in de verf, toen Xavi Simons de Rode Duivel in het straatje stuurde. De 23-jarige Belg had weinig tijd, maar vlamde het leer in een tijd in het dak van het doel. Nauwelijks drie minuten later kopte David Raum de voorzet van Benjamin Henrichs tegen de Keulense doelman, maar de bal ketste opnieuw via de paal in doel. Alweer twee minuten later was het duo Simons-Openda opnieuw dodelijk en wederom was de Belg het eindstation. Openda kapte zich knap vrij en legde zijn achtste doelpunt in amper negen competitiewedstrijden overhoeks binnen. Eerder op zaterdag ontpopte Arne Engels, een andere ex-Bruggeling, zich tot held na een late winner tegen Wolfsburg.

Loïs Openda vs Keulen

De Belgische spits nam daarmee het clubrecord af van Werner, die twaalf wedstrijden nodig had om zeven keer de netten te laten trillen voor zijn nieuwe club. Voor Openda was dit het tweede 'Doppelpack' op rij. Ook vorig weekend trof hij twee keer raak tegen Darmstadt. Ook de RB Leipzig-fans smulden wederom van de Belgische spits en kraaiden van plezier op 'X' (voorheen Twitter). Voetbalflitsen bundelde de positieve reacties.

"We worden landskampioen. Het duo Xavi Simons-Loïs Openda is beter dan het duo Harry Kane-Leroy Sane!"

"Zeer verdiende voorsprong. Je zou denken dat Openda en Xavi al jaren samenspelen. Een droom"

"Na een helft al klaar met een zwak Keulen. We domineerden hen en hebben onze efficiëntie voor doel opnieuw bewezen. Xavi en Openda zijn van een andere planeet"

"Het spijt me maar Xavi Simons en Openda zijn gewoon te goed"

"Openda en Leipzig maken Keulen af"

"Openda en Simons zijn gewoon niet eerlijk"

"Xavi en Openda, wat voor lekkere spelers"

Loïs Openda vs Stuttgart

Openda miste zijn start dus absoluut niet in de Bundesliga. Eerder liet hij onder andere tegen Bayer Leverkusen en Stuttgart de netten trillen, de Leipzig-fans waren ook toen door het dolle heen. 

"Openda zal de Bundesliga topschutter zijn dit seizoen."

"Loïs Openda. Binnenkort een grote naam."

"Openda is de spits om in de gaten te houden volgend seizoen. Hij zou weleens de volgende grote verkoop kunnen zijn voor Leipzig."

"Openda scoort sowieso 20 goals in de Bundesliga dit seizoen. Gemakkelijk 80 miljoen voor hem binnenkort."

"Openda gaat het goed doen in de Bundesliga!"

Ook interessant