19-jarig toptalent van Anderlecht onthult: "Kevin De Bruyne is de beste speler ter wereld"

Marco Kana is een 19-jarig toptalent van RSC Anderlecht. Veel supporters van paars-wit hopen dat Marco Kana volledig zal doorbreken dit seizoen. Ze zien in hem de perfecte nummer '6' en ook als centrale verdediger kan hij uit de voeten. Voor de U21 van België speelde hij al acht wedstrijden en het is wachten op zijn debuut voor de Rode Duivels. Marc Degryse ziet dan weer Julien Duranville als absoluut toptalent van Anderlecht.

Marco Kana Kevin De Bruyne beste speler

Marco Kana kreeg bij Het Laatste Nieuws een interessante vraag: "Welke Rode Duivel zou jij bij Anderlecht willen zien spelen?", klonk het. "Kevin De Bruyne, voor mij is hij de beste speler ter wereld. Wat hij de laatste drie seizoenen bij Manchester City doet, is gewoon abnormaal goed. Zo goed, zo slim, een genot om naar te kijken.", vertelde de 19-jarige Marco Kana. Benieuwd of de Anderlecht-fans een even goed liedje kunnen maken voor Marco Kana als dit liedje voor Sebastiano Esposito.

Marco Kana Kevin De Bruyne

Uitleenbeurt Marco Kana

Aangezien Marco Kana afgelopen seizoen weinig speelminuten kreeg, werd er in de winter gedacht aan een uitleenbeurt. Een verkoop zag hij niet zitten, want hij wil graag helemaal doorbreken bij paars-wit. "Ik wil uiteraard zo vaak mogelijk spelen. Ik heb veel gesprekken gehad met Vincent Kompany en de directie en zij spraken hun vertrouwen uit in mij. Ik voel de steun van hen, maar ze wachten op het juiste moment. Dat zal er wel komen. Of ik dacht aan een uitleenbeurt? Ja, daar is over gesproken maar mijn droom is om bij Anderlecht te spelen. Ik ben hier al sinds mijn zesde. Ik kan zeker een half jaar of een jaartje uitgeleend worden en nadien sterker terugkeren zoals Hannes Delcroix. Ik wacht gewoon mijn kans af. Ik heb wel gesprekken met Roberto Martinez, maar dat gaat dan over de beloften. Hij spreekt met meerdere spelers van de beloften, maar hij praat niet over de Rode Duivels met mij.", vertelde de 19-jarige belofteinternational bij Radio Radzinski.

Marco Kana over uitleenbeurt