Zéér opvallend: Tim Pots, huisref van HLN, velt oordeel over 'spookpenalty' van RSCA

Donderdagavond stond de tweede halve finale van de Croky Cup - a.k.a. de Beker van België - op het programma. Am Kehrweg keken Anderlecht en Eupen elkaar in de ogen, in de altijd belangrijke heenwedstrijd. Paars-wit kwam al vroeg op voorsprong dankzij een penalty van Lior Refaelov, maar kon zich daarna totaal niet doorzetten. Eupen trok de zaak zelfs helemaal recht en kwam op een 2-1 voorsprong. Tot de 94e minuut, althans... 

Tim Pots

Scheids Jonathan Lardot floot eerst nog een vrije trap, maar de VAR maande hem aan om de bal op de stip te leggen. Het is evenwel niet 100% duidelijk of het fout was en of die binnen de zestien was. Huis-ref van HLN, Tim Pots, velde alvast zijn oordeel over de strafschop voor Anderlecht.

"Het contact tussen Stef Peeters en Lior Refaelov gebeurt op de elfmeterlijn. Omdat de voet van de grond is, is de impact groter, waardoor Refaelov buiten het strafschopgebied getikt wordt. Maar het contact vindt plaats op de lijn. En die lijn maakt deel uit van het strafschopgebied. Een terechte penalty dus.", legde hij uit. Case closed?