Dit zijn de 11 beste spelers uit 1B dit seizoen, Westerlo domineert met 4 spelers!

Westerlo is dit seizoen de ongenaakbare leider in Eerste Klasse B. Halfweg de competitie staan ze reeds tien punten voor op eerste achtervolger Waasland-Beveren, en dat met nog een match minder gespeeld. Westerlo won tien van haar vijftien wedstrijden en verloor nog maar één keer. Met slechts veertien tegengoals hebben ze een ijzersterke defensie.

Westerlo

Waasland-Beveren staat tweede, RWDM derde. De kloof tussen de tweede en Virton, de laatste, bedraagt slechts tien punten. De tweede in 1B speelt tegen de voorlaatste uit 1A voor een plekje in de Jupiler Pro League komend seizoen. Daar kan het dus nog alle kanten uit. Alleen de eerste plek voor Westerlo lijkt nu al zeker. Het ziet er niet naar uit dat ze de (virtuele) titel nog uit handen geven, maar zeg natuurlijk nooit nooit.

Eerste Klasse B

Voetbalflitsen heeft een voorlopig elftal van het seizoen opgemaakt. Of met andere woorden een opstelling met de beste spelers in 1B uit de eerste helft van het seizoen. Daarin herkennen we onder meer vier Westerlo-spelers, niet onlogisch gezien hun overwicht in de reeks.

Vorm

De elf namen in het elftal: Jensen, Seigers, Perdichizzi, Schuermans, Bocat, Rommens, Van Eenoo, Verschueren, Hoggas, Mertens en Anne. Op de bank zitten nog heel wat mooie namen: Defourny, Ruyssen, De Cuyper, Doué, Taravel, Ribeira Costa, Bizimana, Bernat, Allach, Abdallah, De Belder & Daci. Er wordt niet alleen gekeken naar de bekendheid van de spelers, maar vooral naar hun vorm dit seizoen.

beste spelers uit 1B dit seizoen