Wie is Isaac Price, de jonge Noord-Ierse international van Standard die overkwam van Everton?

Isaac Price is een 19-jarige middenvelder die sinds begin juli 2023 uitkomt voor Standard Luik. De jonge Noord-Ier komt transfervrij over van Everton, waar hij einde contract was. Er was veel concurrentie, maar toch slaagden de Rouches erin zich met hem te versterken. Tijd om deze mogelijke revelatie in de Jupiler Pro League beter te leren kennen!

Wie is Isaac Price Standard?

Isaac Jude Price werd geboren op 26 september 2003 en wordt later dit jaar twintig jaar oud. De Noord-Ier sloot zich al op zevenjarige leeftijd aan bij Everton en zou er maar liefst voetballen tot zijn negentiende. Deze zomer was hij er einde contract en trok hij transfervrij naar Standard Luik, de ploeg van Carl Hoefkens en Yaya Touré. Hoewel Price voornamelijk uitkwam voor de U21 in de Premier League 2, verzamelde hij toch 45 speelminuten bij de A-ploeg. Zo mocht hij minuten maken tegen Arsenal (5-1 nederlaag), Brighton (1-4 nederlaag) en Boreham Wood (FA Cup, 2-0 zege). Price heeft een marktwaarde van 400.000 euro en kan overal centraal op het middenveld uit de voeten. Met zijn goede voetjes behoort hij tot één van de mogelijke revelaties in de Jupiler Pro League.

Isaac Price Noord-Ierland

Isaac Price bezit zowel de Engelse als Noord-Ierse nationaliteit. Zo kwam hij uit voor beide jeugdelftallen. Tot zijn vijftiende voor Engeland, maar daarna voor Noord-Ierland. Op 23 maart 2023 maakte hij er zijn debuut voor het A-elftal. In de 0-2 zege tegen San Marino mocht hij toen acht minuten voor tijd invallen. Nadien kwam hij nog drie keer in actie tijdens de EK-kwalificaties, respectievelijk tegen Finland (11'), Denemarken (77') en Kazachstan (90'). Standard Luik heeft dus sinds kort een Noord-Iers international in haar rangen. Bij de U21 van Everton scoorde Price vijf keer en gaf hij vijf assists in 64 wedstrijden. Price speelt met het rugnummer acht.

Isaac Price poseerde uiteraard al met de fans van Standard:

Isaac Price voor de micro bij Everton: