Wie is Antef Tsoungui, 20-jarige Belg die door Feyenoord wordt uitgeleend aan Dordrecht?

Nu de Gouden Generatie Rode Duivels zowat op z'n einde loopt, is het uitkijken naar Belgen die de komende jaren in hun voetsporen kunnen treden. Vooral in de verdediging lijkt de nationale ploeg niet te bulken van talent. En dus wordt elke piste bekeken. Deze keer hebben we het over Antef Tsoungui, een Belg die voor zijn doorbraak staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Wie is Antef Tsoungui Feyenoord Dordrecht?

Antef Tsoungui is een Belgische, actieve voetballer van Feyenoord die dit seizoen wordt verhuurd aan Dordrecht. Tsoungui is geboren op 30 december 2020 en op moment van schrijven dus twintig jaar. De centrale verdediger heeft al een opvallend parcours achter de rug. Op vijfjarige leeftijd verhuisde hij al naar Engeland en zo kwam hij in de jeugdacademie van Chelsea terecht. Die ruilde hij in 2018 in voor deze van Brighton. Na een korte uitleenbeurt aan Lommel SK, verkaste hij deze zomer naar Feyenoord. Zij leenden de Belg meteen uit aan Dordrecht, waar hij nu actief is.

Antef Tsoungui Dordrecht en nationale jeugdreeksen

Bij Dordrecht, dat dit seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie (de Nederlandse tweede klasse), slaagde Tsoungui er in om meteen een basisplaats af te dwingen in het hart van de defensie. Hij stond er na vier speeldagen vier keer 90 minuten op het veld en scoorde zelfs op speeldag één, tegen NAC Breda. Tsoungui speelde in het verleden ook nog voor de Belgische U15, U17 en U18. 

Ook interessant