Alles over de stadions van het WK 2022 in Qatar

Het WK 2022 in Qatar zal in acht verschillende stadions gespeeld worden. De stadions zijn verdeeld over vijf steden waarvan Doha er maar liefst vier telt. In dit bericht een overzicht van de stadions van het WK 2022. Nederland zal het in de groepsfase in drie verschillende stadions opnemen tegen Senegal, Qatar en Ecuador. 

Het complete WK-schema, inclusief duels Oranje

Al Bayt Stadium

Het Al Bayt Stadium in Al Khor, wat in het noorden van Qatar ligt is één van de stadions waar Nederland in zal spelen. Het stadion biedt plaats aan ruim 60.000 toeschouwers. In totaal zullen er zes groepswedstrijden, een achtste finale een kwartfinale en een halve finale gespeeld worden. Nederland zal het op 29 november om 16:00 uur in het Al Bayt Stadium opnemen tegen Qatar.

Stadium 974

Stadium 974 is een bijzonder stadion in Doha wat plaats biedt aan 40.000 toeschouwers. Het bijzondere van dit stadion is dat deze gebouwd is op zeecontainers en na afloop van het WK weer afgebroken zal worden. Het stadion is daarmee een tijdelijk onderkomen.

Lusail Stadium

Het Lusail Iconic Stadion in Lusail is het grootste stadion van het WK 2022 en biedt plaatst aan ruim 80.000 toeschouwers. In dit stadion zal onder andere de finale van het toernooi gespeeld worden. Het bijzondere van dit stadion is dat deze na het WK wordt afgebouwd tot een kleiner stadion met een capaciteit van 20.000 zitplaatsen.

Khalifa International Stadium

Het Khalifa International Stadion in Doha heeft een capaciteit van 40.000 zitplaatsen. In dit stadion wat oorspronkelijk gebouwd is in 1976 speelt Qatar zijn thuiswedstrijden. Nederland zal in dit stadion op 25 november om 17:00 uur aantreden tegen Ecuador voor de tweede groepswedstrijd. Indien de ploeg van bondscoach Louis van Gaal als eerste eindigt in de groepsfase, speelt Nederland ook de achtste finale in dit stadion.

Education City Stadium

Het Education City Stadion in Doha heeft een capaciteit van 40.000 toeschouwers en is speciaal voor het WK 2022 gebouwd. Het stadion zal na afloop van het toernooi afgebouwd worden naar een kleiner stadion wat plaats biedt voor 20.000 toeschouwers.

Al Janoub Stadium

Het Al Janoub Stadion ligt in het oosten van Qatar en heeft capaciteit voor 12.000 toeschouwers, maar is voor het WK in 2022 speciaal uitgebreid naar 40.000 zitplaatsen. In totaal zullen er zes groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld worden in het Al Janoub Stadium.

Al Thumama Stadium

Het Al Thumama Stadium in Doha biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. In dit stadion zal Nederland haar WK aftrappen in een duel tegen Senegal. Deze wedstrijd zal op de maandagochtend van 21 november om 11 uur plaatsvinden.  In totaal zullen er in dit stadion zes groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale gespeeld worden.

Ahmad Bin Ali Stadium

Het Ahmad Bin Ali Stadium ligt net buiten Doha en heeft een capaciteit van 40.000 zitplaatsen. In het stadion zullen zes groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld worden. Het stadion dateert uit 2003.