Verdediger wil doorbreken bij Anderlecht: "Net als Samuel Umtiti en Marquinhos"

Het gaat goed met de 17-jarige Marco Kana, die opnieuw in de basis van Anderlecht mag worden verwacht. Hij is de jongste weken fantastisch bezig en krijgt vertrouwen van Vincent Kompany en Franky Vercauteren. Hij hoopt snel te kunnen doorbreken als vaste waarde, ondanks zijn kleine gestalte. 

"Ik kan me echt geen betere leermeester dan Vincent indenken", vertelt Kana in Het Laatste Nieuws. "Nooit had ik bij het begin van dit seizoen gedacht nu al zo ver te staan. Ik begon het seizoen bij de U21 en hoopte pas aan het einde van het seizoen af en toe met de A-kern te kunnen meetrainen. Maar Vincent hevelde me al snel over naar de A-kern. "

De enige kritiek die Kana krijgt is dat hij niet van de snelste is en ook zijn lengte (1m80) niet meeheeft: "Dat klopt, maar ik werk daar al drie jaar hard aan, in zaal, met onze physical coaches. Mijn lengte zie ik echt niet als een nadeel. Zijn Samuel Umtiti (Barcelona, 1m82, red.) en Marquinhos (PSG, 1m83, red.) dan zo groot? En dat zijn wereldtoppers. Neen, je hoeft geen 1m90 te zijn om een goeie verdediger te zijn", besluit de jonge Anderlechtrevelatie.