Charly Musonda JR spreekt zich uit over mogelijke transfer naar RSCA: "Daar hangt alles van af"

Charly Musonda Jr. heeft zijn laatste seizoen gespeeld bij Chelsea en is nu transfervrij op te pikken. Musonda Jr. speelt al sinds 2012 voor Chelsea, maar heeft er slechts zeven wedstrijden op de teller staa,. De reden is natuurlijk bekend: de ene blessure na de andere. Het ex-toptalent van RSC Anderlecht zou mogelijk terugkeren naar de club waar het ooit allemaal begon: RSC Anderlecht. Of paars-wit daar zelf voorstander van is, weten we niet. Wat wel vast staat is dat Anderlecht interesse heeft in een aanvaller.

Charly Musonda Jr. terugkeer Anderlecht

Musonda Jr. sprak zich al uit over zijn toekomst. "Alles hangt af van het project, ik sluit niets uit. Er lopen verschillende gesprekken, we zullen zien. In België is Anderlecht de club van mijn hart en dat betekent veel voor mij. Ik zou het moeilijk vinden om hier voor een club te spelen die hetzelfde niveau als Anderlecht heeft, ook al pakten ze al vijf jaar geen titel meer", vertelde hij bij Sudpresse. Zo is de kans bestaande dat de 25-jarige winger terugkeert naar Anderlecht. De verleiding is nu mogelijk minder groot aangezien Vincent Kompany er geen trainer meer is.

Charly Musonda over mogelijke transfer naar Anderlecht

Charly Musonda Jr.

Charly Musonda Jr. stond gekend als een groot talent. In 2012 verliet hij Anderlecht voor maar liefst 2,5 miljoen euro. Quasi ongezien in België voor een toen amper 16-jarige knaap. De afgelopen jaren werd de aanvallende middenvelder uitgeleend aan Real Betis, Celtic Glasgow en Vitesse, maar zonder succes. Charly Musonda Jr. kende telkens opnieuw blessureleed en kon zijn talent - die hij in overvloed heeft - nooit echt tonen. De Belgische jeugdinternational is deze zomer dus gratis op te pikken. Zijn marktwaarde bedraagt 'slechts' één miljoen euro.

Chelsea

Charly Musonda Jr. had het erg moeilijk met zijn vertrek. Enkele maanden geleden liet hij op sociale media weten dat zijn avontuur bij Chelsea eropzit. The Beautiful Game Podcast had een interview met hem. “Ik zei tegen Thomas Tuchel dat ik zelfs gratis wilde spelen. Dat mijn contractsituatie me niks uitmaakte. Dat ik desnoods de laatste speler in de selectie zou willen zijn. In dat geval zou ik hard gaan werken en met de beloften spelen om opnieuw helemaal fit te geraken. Ik vroeg niet eens om een basisplaats, misschien af en toe een invalbeurt van een kwartier.”

Petr Cech

Ook met de technisch directeur van Chelsea had de Belgische middenvelder een praatje. "Ik heb met Petr Cech gesproken in augustus, maar ik had al meteen door dat ik ging moeten vertrekken en dat is niets was dat ik daaraan kon veranderen. Na dat telefoongesprek moest ik wenen, want ik ben hier al een hele tijd. Zelfs nu vind ik het nog moeilijk om te beseffen en is het mentaal moeilijk. Weet je, de fans zijn geweldig geweest. Zelfs toen ik geblesseerd was, liep ik altijd wel iemand tegen het lijf die me zei dat ik niet mocht opgeven.”, aldus Charly Musonda Jr.

charly musonda jr