Club Brugge toont interesse in 22-jarige Braziliaanse verdediger uit Eredivisie ... ex-jeugdinternational

Volgens het Twitter-account Fortuna Sittard Central zou Club Brugge geïnformeerd hebben bij Fortuna Sittard omtrent een eventuele overgang van Rodrigo Guth. Dat is een Braziliaanse verdediger met een marktwaarde van twee miljoen euro. Club Brugge verloor al Clinton Mata in de verdediging en dreigt ook Abakar Sylla kwijt te spelen aan RB Leipzig. Guth zou de Brugse defensie kunnen versterken.

Rodrigo Guth Club Brugge

Club Brugge slikte afgelopen seizoen veel tegengoals en dus zou een defensieve versterking geen onlogische zet zijn. Mata is al weg en ook Sylla, Hendry en Boyata zouden blauw-zwart binnenkort kunnen verlaten. Bij een eventuele vervanger komt Club Brugge uit bij Rodrigo Guth. Dat is een 22-jarige Braziliaan van Fortuna Sittard, een club uit de Eredivisie. Althans: blauw-zwart informeerde al bij de Nederlandse club omtrent de jonge verdediger.

Guth Fortuna Sittard Atalanta

Rodrigo Guth is voor ons Belgen geen gekende naam. De Braziliaan komt dan ook uit voor Fortuna Sittard, afgelopen seizoen dertiende geëindigd in de Eredivisie. Guth tekende in 2017 op zestienjarige leeftijd een contract bij Atalanta. Hij werd nog uitgeleend aan Pescara en NEC Nijmegen, maar afgelopen zomer trok hij voor een dikke miljoen euro naar Fortuna Sittard. Hij kende er een sterk seizoen en miste geen enkele wedstrijd. Leuk feitje: Guth speelde ooit één wedstrijd voor de U20 van Brazilië en stond toen samen op het veld met onder meer Vinicius Junior, Matheus Cunha, Vitinho en Rodrygo. Club Brugge bracht nog geen bod uit, maar zou wel al naar hem geïnformeerd hebben.

rodrigo guth fortuna sittard club brugge gerucht

Rodrigo Guth was vorig seizoen erg belangrijk voor Fortuna Sittard, zo ook tegen Ajax: