JAMMER! 36-jarige verdediger met bijna 150 JPL-matchen hangt voetbalschoenen aan de haak

Ken jij Ludovic Buysens nog? De 36-jarige Belgische centrale verdediger heeft een verleden bij onder meer KAA Gent, Deinze, Bergen, STVV, OH Leuven, Lierse en Dender. Afgelopen seizoen was hij nog actief bij Olsa Brakel in Tweede Nationale, maar hij heeft zijn voetbalschoenen defenitief aan de haak gehangen. Zijn laatste club Olsa Brakel heeft trouwens hele ambitieuze plannen voor de komende seizoenen. 

Ludovic Buysens

Ludovic Buysens werd op 13 maart 1985 geboren in Ronse, Oost Vlaanderen. Hij werd opgeleid bij KFC Ruien, SV Waregem en KAA Gent, waar hij in 2005 zijn debuut maakte voor de A-ploeg. Verder dan vier wedstrijden voor de Buffalo's kwam hij echter niet. Buysens werd uitgeleend aan Eendracht Aalst en trok in augustus 2006 transfervrij naar KSK Ronse, toen een club uit de Belgische Tweede Klasse. Een jaar later maakte hij de overstap naar reeksgenoot KMSK Deinze. In juli 2008 trok de verdediger naar RAEC Mons om er opnieuw in de Eerste Klasse te spelen. Ook daar bleef hij echter niet lang: na één jaar verliet hij de Waalse club alweer voor STVV.

Lierse

Bij STVV kende hij één van zijn langste passages in zijn carrière. In totaal speelde Ludovic Buysens 68 wedstrijden voor Sint-Truiden, daarin scoorde hij twee keer. De Belgische ex-jeugdinternational speelde er drie seizoenen en haalde één keer PO1 met de Limburgers. In 2012 versierde hij een transer naar OH Leuven, al moeten we zeggen dat hij transfervrij werd opgepikt. Bij OHL bleef hij twee jaar en speelde hij er uiteindelijk 39 wedstrijden, nog altijd in de Jupiler Pro League. In de zomer van 2014 trok Buysens naar Lierse, waar hij achteraf gezien het grootste aantal wedstrijden voor speelde (73). Dat seizoen zakte hij met Lierse naar de Tweede Klasse en hij zou nooit meer terugkeren naar de hoogste divisie. Op 32-jarige leeftijd besloot Buysens nog een stap terug te zetten. In 2018 tekende hij voor Dender, een club uit Eerste Nationale.

Olsa Brakel

Bij Dender speelde hij twee seizoenen om vervolgens in 2020 naar Olsa Brakel te trekken, een club uit Tweede Nationale. Buysens is ondertussen 36 jaar en heeft zijn laatste seizoen afgewerkt. Bij Olsa Brakel was Ludovic Buysens vaste titularis, niet onlogisch gezien zijn ervaring. In totaal speelde de centrale verdediger bijna 150 matchen in de Jupiler Pro League. Zijn hoogste marktwaarde bedroeg 600.000 euro. Ook een andere bekende ex-JPL-speler lijkt op pensioen te gaan. 

ludovic buysens