3 seizoenen geleden nog in Serie A ... Italiaanse club zakt volledig weg en degradeert naar 3de klasse

Brescia Calcio kroonde zich in het seizoen 2018/2019 tot kampioen van de Serie B en promoveerde na acht seizoenen nog eens naar de Serie A. Dat avontuur was echter van korte duur, want na een negentiende plek werd de club meteen teruggezet naar de Italiaanse tweede klasse. De volgende twee jaren eindigde Brescia in de subtop, maar promotie naar het hoogste niveau zat er niet in. Dit seizoen kenden de Zwaluwen echter een vreselijke jaargang. Brescia eindigde amper zestiende in de Serie B en moest barragewedstrijden spelen om het behoud te verzekeren. Helaas zonder goede afloop...

Brescia Calcio degradatie

Brescia nam het in de eindronde op tegen Cosenza Calcio, dat dit seizoen op een zeventiende plaats eindigde in de Serie B, weliswaar met evenveel punten als Brescia. De heenwedstrijd werd thuis met 1-0 gewonnen door Cosenza Calcio, en in de terugmatch van donderdagavond kon Brescia die nipte achterstand niet meer goedmaken. Brescia kwam wel nog op een 1-0 voorsprong, maar in de 95ste minuut maakte Andrea Meroni gelijk. Cosenza redt zich, terwijl Brescia degradeert naar de Serie C. Vorig seizoen nog vijfde in de Serie B en drie jaar terug nog in de Serie A, het is snel gekeerd voor de ploeg met als clubkleuren blauw en wit. De Brescia-supporters protesteerden uiteraard na de degradatie en gooiden vuurpijlen het veld op. Het kwam zelfs zover dat alle spelers enkele seconden voor affluiten naar binnen moesten en de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd. 

De late gelijkmaker van Cosenza, waardoor Brescia zakt:

De Brescia-supporters protesteren. Ze hadden de degradatie absoluut niet zien aankomen: 

Baggio Guardiola en Pirlo

Brescia Calcio werkt haar thuiswedstrijden af in het Stadio Mario Rigamonti, dat een capaciteit heeft van 19.500 toeschouwers. De Italiaanse voetbalclub werd opgericht in 1911 en had ooit nog Roberto Baggio, Luca Toni, Mario Balotelli, Pep Guardiola en Andrea Pirlo in haar rangen. Erg succesvol is Brescia nooit geweest. Een vijfde plek in het seizoen 1945-1946 is hun beste prestatie ooit. Toch is hun degradatie naar de Serie C erg verrassend, het gebeurde nog maar één keer dat ze degradeerden naar het derde niveau. Het was dan ook niet verrassend dat de supporters in opstand kwamen. Hopelijk keren ze snel terug!

Brescia won dit seizoen amper negen wedstrijden. Eéntje daarvan: een 1-0 zege tegen Ternana, de veertiende in de stand.

Het stadion van Brescia was nochtans uitverkocht voor de match tegen Cosenza:

Ook interessant