WOW! Barcelona zet deze spelers op transferlijst om Griezmann en Neymar te kunnen halen

FC Barcelona is op jacht naar een nieuwe sterspeler. En dan bij voorkeur niet één, maar twee. Voorzitter Josep Maria Bartomeu zou zowel Antoine Griezmann als Neymar willen halen, zo meldt Diario Sport. 

De Catalaanse sportkrant zet het nieuws zaterdag zelfs op de voorpagina. Het zal niet makkelijk worden voor de Spaanse kampioen om allebei de aanvallers binnen te halen. Maar een voorhoede met Lionel Messi, Neymar en Antoine Griezmann behoort nu toch tot de mogelijkheden. Ook Luis Suarez staat nog onder contract, waardoor er al wordt gedroomd van Champions League-winst.

Clausule Griezmann
De transfer van Griezmann ligt het meeste voor de hand. De Fransman wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar Catalonië en is vanaf 1 juli vanwege een clausule voor 120 miljoen euro op te halen bij Atletico Madrid. De twee clubs zijn het eens over een transfer, maar ondanks dat zit niet iedereen bij Barcelona te wachten op de Fransman. Voorzitter Bartomeu wil dat compenseren door ook Neymar te halen.

Ruildeal Neymar
Trainer Ernesto Valverde krijgt met deze selectie's wel behoorlijk wat ego's voor zijn neus. De oefenmeester denkt dat te kunnen managen en staat achter de plannen. Neymar (38 miljoen) en Griezmann (25 miljoen) verdienen samen 63 miljoen euro per jaar op dit moment. Om daar ruimte voor te kunnen maken wil Barcelona onder meer Philippe Coutinho, Ivan Rakitic en Samuel Umtiti verkopen, net als enkele overbodige krachten. Coutinho zou overigens mogelijk in een deal met Neymar betrokken worden. Barça hoopt dat 100 miljoen euro plus de Braziliaan voldoende is om Paris Saint Germain te overtuigen, dat wel klaar zou zijn met Neymar en hem wil verkopen.