10 mogelijke opvolgers van Felice Mazzu bij RSC Anderlecht ... enkele grote namen!

RSC Anderlecht moet op zoek naar een nieuwe coach. Felice Mazzu kon niet brengen wat van hem verwacht werd en de manier waarop het ten einde liep, was erg pijnlijk. Paars-wit stond 3-1 achter op Sclessin en dan gooiden de Anderlecht-fans vuurpijlen op het veld. De match werd gestaakt en een forfaitnederlaag dreigt. Wie Mazzu's opvolger wordt, is vooralsnog niet duidelijk. Er worden al namen genoemd, maar voorlopig is er niks concreet. Voetbalflitsen maakte een lijstje met tien kandidaat-trainers

Kandidaat-coaches RSC Anderlecht

De ene naam in het lijstje is al wat realistischer dan de andere. De topfavorieten voor de job zijn dan ook Jonas De Roeck, huidige coach van KVC Westerlo, en Hernan Losada, die momenteel zonder club zit. Zij hebben een verleden bij Anderlecht en zien een overgang normaal gezien zeker zitten. De Anderlecht-fans schuiven Jonas De Roeck trouwens als topfavoriet naar voren om Felice Mazzu op te volgen. Momenteel is Robin Veldman, coach van de RSCA Futures, interim-trainer bij de A-ploeg. Normaal gezien zoekt Anderlecht het ergens anders, maar het is nooit uitgesloten dat de Nederlander toch zijn kans krijgt. 

Coaches die momenteel zonder club zitten: Jess Thorup, Peter Bosz en Frank De Boer. Nicolas Frutos en Thierry Henry worden ook genoemd, maar zijn momenteel als assistent-trainer aan de slag bij respectievelijk D.C. United en de Rode Duivels. Ten slotte hebben we nog Ivan Leko en Marc Brys. Beiden staan momenteel al aan de zijlijn als hoofdcoach, maar gezien hun verleden en prestaties in de Jupiler Pro League, is het altijd mogelijk dat Anderlecht bij hen komt aankloppen. Wij zijn alvast benieuwd!

Hernan Losada

Hernan Losada is één van de topkandidaten om Felice Mazzu op te volgen. De Argentijn heeft een verleden bij paars-wit en was al succescoach van K. Beerschot V.A. Hij werd er kampioen in 1B en stuntte in de Jupiler Pro League door lang bovenin mee te draaien. Momenteel zit hij zonder club.

Ook interessant