Wie is Nico Williams, 20-jarig toptalent van Spanje op het WK en 'broer van' van €25 miljoen?

De strijd om de Wereldbeker begint nu toch steeds meer en meer los te barsten. Binnenkort komen de kwartfinales eraan en wordt het écht money time. Wie we ook bij die kwartfinalisten verwachten, is Spanje. De selectie van het schiereiland bulkt zoals gewoonlijk opnieuw van talent. Een nieuwe lichting, met heel wat groeibriljantjes. Eén daarvan is Nico Williams. Fun fact: ook zijn broer was aanwezig op het WK, maar niet bij Spanje. Leer het toptalent hier wat beter kennen.

Wie is Nico Williams van Spanje op het WK?

Nico Williams is bij Spanje misschien wat de vreemde eend in de bijt. Hij is er amper 20 en voor velen nog onbekend, maar Williams wordt door bondscoach Luis Enrique hoog ingeschat. Het is geen toeval dat Williams al in elke match mocht opdraven en tegen Japan zelfs aan de aftrap stond. Williams is een aanvaller van Athletic Bilbao in La Liga en maakte al op 18-jarige leeftijd zijn debuut. Ondertussen verzamelde hij al 57 matchen op het hoogste niveau in Spanje, waarin hij zeven keer scoorde en vijf assists gaf. Dit seizoen was hij één van de revelaties en al zeven keer beslissend in veertien duels.

Broer van Inaki Williams en marktwaarde

Opvallend gegeven: Nico Williams speelt in Bilbao samen met zijn 28-jarige broer Inaki. Die laatste koos echter niet voor Spanje, maar zat op het WK in de selectie van Ghana. Beide heren zijn daar namelijk uit afkomstig. Leuk is ook dat ze dezelfde speelstijl hebben: beide zijn ze rechtervleugelaanvallers én enorm explosief. Daarenboven hebben ze zelfs dezelfde marktwaarde: €25 miljoen. 

We kunnen begrijpen waarom Luis Enrique zo'n fan is van Nico Williams:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link