Wie is Noah Okafor, toptalent van Zwitserland dat gegeerd is door tal van Europese topclubs?

De Wereldbeker in Qatar mag er dan wel opzitten voor onze Rode Duivels, dat wil niet zeggen dat het niet meer boeiend is. Integendeel, ondertussen schieten er bijna enkel nog maar sterke landen over. Selecties bulkend van talent. Graag lichten wij enkele minder bekende namen uit, die wel eens zouden kunnen ontploffen. Eerder hadden we het al over Lovro Majer, vandaag is Noah Okafor aan de beurt.

Wie is Noah Okafor van Zwitserland op het WK?

Noah Okafor zal voor veel voetballiefhebbers misschien niet meteen bekend in de oren klinken, maar het is wel degelijk een toptalent. Momenteel is hij actief met Zwitserland op het WK, waar hij dinsdag Portugal in de ogen kijkt in de 1/8e finales. Mogelijk zien we hem daar opnieuw in actie. Okafor is een 22-jarige aanvaller, spelend bij RB Salzburg in Oostenrijk. Zij plukten hem in de winter van 2020 weg bij Basel voor een dikke €12 miljoen.

Noah Okafor Champions League en marktwaarde

Wie de Champions League dit seizoen van nabij heeft gevolgd, is het ongetwijfeld al opgevallen dat Okafor er al meermaals uitblonk. In de groepsfase scoorde hij drie wedstrijden op een rij én niet tegen de minste teams: AC Milan, Chelsea en Dinamo Zagreb. Dit seizoen zit hij aan tien goals en twee assists in 22 matchen. Vorig seizoen was hij in Oostenrijk achttien keer beslissend in 21 duels, waardoor hij een groot aandeel had in een nieuwe landstitel. Manchester City en Liverpool hengelden al naar zijn diensten, maar dat zal hen wel een stuiver kosten... De marktwaarde van Okafor staat namelijk al op €25 miljoen.

Dat Okafor veel kwaliteiten heeft, staat vast:

Ook interessant