Wie is Kluiverth Aguilar, Peruviaanse verdediger van Lommel SK?

We zijn vier speeldagen ver in de Challenger Pro League, de tweede afdeling van het Belgisch voetbal, en de stand is op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. KV Oostende staat alleen laatste en ook aan de andere kant van de tabel zien we een enigszins verrassende naam: Lommel SK. De Limburgers verloren nog geen punt en staan al vijf punten voor op Zulte Waregem. Er lopen heel wat talentjes rond bij groen-wit. Eén daarvan leer je hieronder wat beter kennen: Kluiverth Aguilar.

Wie is Kluiverth Aguilar van Lommel SK?

Kluiverth Aguilar is een actieve, Peruviaanse voetballer die onder contract staat bij Lommel SK in de Challenger Pro League. Aguilar is geboren op 5 mei 2003 en is op moment van schrijven dus twintig jaar. De rechtsachter heeft al een opvallend parcours achter de rug. Op amper zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Peruviaanse eerste klasse, bij Allianz Lima. De jongeman werd door The Guardian opgenomen in de top 60 grootste talenten geboren in 2003 en amper één jaar later kocht Manchester City hem voor €2,50 miljoen. Lommel SK valt onder de City Group, waardoor Aguilar in 2022 in Limburg belandde.

Kluiverth Aguilar Lommel en nationale ploeg Peru

Opvallend genoeg kwam Aguilar vorig seizoen amper vier keer in actie, maar in de huidige campagne lijkt hij helemaal door te breken. Aguilar is één van de vaste waarden in het team van Steve Bould: hij stond al vijf keer op rij 90 minuten op het veld. Zijn talent is in z'n thuisland uiteraard al langer bekend. Daarom is het niet verbazingwekkend dat Aguilar al uitkwam voor de U17, U20 en U23 van Peru. Bij de U20 was hij in januari van dit jaar nog basisspeler op het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Aguilar heeft voorlopig een marktwaarde van €150.000, maar dat zou best eens snel kunnen stijgen.

Ook interessant