Wie is Noah Fernandez, Belgisch toptalent van PSV en amper 15 jaar?

Er is leven na de Gouden Generatie, wees daar maar zeker van. De afgelopen maanden zagen we steeds meer jonge Belgen indruk maken op het hoogste niveau. Denk maar aan een Jérémy Doku, Roméo Lavia of Arthur Vermeeren. Maar ook in de jongere leeftijdscategorieën loopt er bakken talent rond. Eén van de grootste parels, is Noah Fernandez van PSV Eindhoven. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Noah Fernandez van PSV Eindhoven?

Noah Fernandez is een Belgische, actieve voetballer van PSV Eindhoven. Fernandez is geboren op 9 januari 2008 en op moment van schrijven dus amper vijftien jaar. De jongeman groeide op in Lier, maar maakte al snel de overstap naar Nederland: op zijn zevende koos hij voor de jeugdopleiding van PSV. Daar groeide hij de laatste seizoenen gestaag door. Dit seizoen komt hij in actie voor de U17. In Eindhoven is het geloof in de aanvallende middenvelder bijzonder groot, ze schotelden hem in januari al een eerste profcontract voor, tot 2025. Daarmee werd hij de jongste buitenlander ooit die bij PSV een profcontract tekende.

Noah Fernandez nationale jeugdreeksen België

Dat Noah Fernandez ook bij de Belgische voetbalbond geen onbekende is, is een open deur intrappen. De youngster is namelijk dé grote man bij de Belgische U15. Hij debuteerde er in 2023, onder coach Arno Van den Abbeel. Die laatste had het volgende te zeggen over Fernandez:  “Noah is een absoluut toptalent. Hij heeft alle kwaliteiten van een klassieke nummer tien. Hij kan afwerken en heeft een laatste pass in huis, is één tegen één bijzonder sterk en soms werkelijk niet van de bal te zetten. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland, eind februari, was hij outstanding.”. Wordt vervolgd!

Bij de Belgische U15 is hij een ploegmaat van Jesse Bisiwu van Club Brugge, die ook hoge ogen gooit.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link