Alles over EA Sports FC: waarom nieuwe naam i.p.v. FIFA en lanceerdatum

Binnenkort is het opnieuw zover: de release van het populaire voetbalspel FIFA. Of niet? De oplettende gamer zal ondertussen al wel weten dat het spel vanaf nu EA Sports FC zal heten. Kom hieronder alles te weten over EA Sports FC 24; de reden achter de naamsverandering en de lanceerdatum.

Waarom heet EA Sports FC geen FIFA meer?

Het zal toch even wennen zijn, nu het voetbalspel niet langer FIFA24, maar EA Sports FC 24 zal heten. Het einde van een tijdperk. Waarom, vraag je je af? De rechten om de naam 'FIFA' te gebruiken liepen af, waardoor EA Sports het spel vernoemde naar haar eigen naam.

Wanneer komt EA Sports FC 24 uit?

De officiële lanceerdatum voor EA Sports FC is 29 september. Normaal kan je het spel traditiegetrouw ook 'pre-orderen', zodat je vroeger kan spelen.

Wie staat op de cover van EA Sports FC?

Erling Haaland is de speler die op de eerste cover van EA Sports FC staat.

Wat zijn de veranderingen in EA Sports FC?

Playstyles is een andere gameplayfunctie die EA introduceert in het nieuwe spel, die de unieke spelcapaciteiten van de topvoetballers naar voren brengt. De kenmerkende vaardigheden, zoals de dribbelstijl van Vinicius Jr of de manier van trappen van Haaland, verbeteren het spelgevoel en de spelopvatting van de beste spelers ter wereld. 

Clubs en Volta zijn ook verbeterd om de kwaliteit van het spel te verhogen, met crossplay-functionaliteiten en play-offs in de seizoenen van Clubs.

Verandert er iets in EA Sports Ultimate Team FC?

Erg grote veranderingen aan Ultimate Team moet je niet verwachten, maar ééntje is toch erg ingrijpend: op EA Sports Ultimate Team FC zal je zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team kunnen opstellen.

Inmiddels weten we ook al de ratings van enkele spelers uit de Jupiler Pro League.