Vreselijke middag ... 25-jarige ex-Rode Duivel al aan de rust vervangen bij 4-1 achterstand in La Liga

RCD Mallorca beleefde zaterdag een vreselijke middag op het veld van Girona, het ging met maar liefst 5-3 onderuit. De bezoekers konden nog milderen, want na 57 minuten stonden ze al 5-1 achter. Mallorca kwam na vier minuten nog wel op voorsprong na een penalty van Vedat Muriqi, maar werd nadien helemaal tureluurs gespeeld. Vraag dat maar aan Siebe Van der Heyden. De ex-Rode Duivel speelde een zwakke eerste helft en werd aan de rust gewisseld...

Siebe Van der Heyden vs Girona

Siebe Van der Heyden komt sinds afgelopen zomer uit voor RCD Mallorca. De ex-Rode Duivel ruilde Union Saint-Gilloise in voor een Spaans avontuur. Voorlopig zijn zijn prestaties er wisselvallig, net zoals de resultaten van de club. Er werd één keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Terwijl Van der Heyden tegen Athletic Bilbao (0-0) bijvoorbeeld nog zeer sterk speelde, deed hij het tegen Girona niet goed. De coach verving hem al aan de rust bij een 4-1 achterstand. In de slotfase kon Abdon Prats nog twee keer scoren voor Mallorca, waardoor het uiteindelijk 5-3 werd. Het ziet er niet meteen naar uit dat Van der Heyden snel opnieuw zal opgeroepen worden voor de Rode Duivels. Ook Axel Witsel, die andere ex-Rode Duivel, speelt momenteel in La Liga, maar die deed het vorige week dan weer niet goed tegen Valencia.

Siebe Van der Heyden vs Athletic Bilbao

Zoals eerder gezegd, deed Van der Heyden het nog uitstekend tegen Athletic Bilbao (0-0).

"Ik vergat te zeggen dat Van der Heyden een geweldige wedstrijd speelde. En dat is echt belangrijk. Ik ben echt blij voor hem."

"Samu en Van der Heyden waren de beste vandaag. Ze waren overal."

"Wat een wedstrijd van Van der Heyden. Hij zou elke week in de basisopstelling moeten staan."

"Van Der Heyden is een geweldige centrale verdediger, voor mij was hij vandaag de beste."

"Van der Heyden is echt een beest!"

"Hoe goed is Van der Heyden!"

"Het beste aan de wedstrijd was het debuut van Van Der Heyden, wat een geweldige centrale verdediger hebben we toch aangetrokken!"

Ook interessant