3de Nationaler stuntte al 3x in de beker en treft nu Z-W: "Op papier maken we geen schijn van kans"

Komend weekend wordt de zesde ronde in de Croky Cup afgewerkt. Clubs uit de Jupiler Pro League stromen nog niet in, maar wel de meeste ploegen uit de Challenger Pro League. Zo neemt Zulte Waregem het zaterdag thuis op tegen KFC Sint-Lenaarts. De kans dat de club uit Derde Nationale stunt en doorstoot, is zeer klein, maar toch is het een moment om naar uit te kijken.

KFC Sint-Lenaarts Croky Cup

Nog nooit eerder raakte KFC Sint-Lenaarts zo ver in de Beker van België. Op weg naar de zesde ronde schakelden ze Rotselaar, Gullegem, KRC Gent en Berchem Sport uit. Die laatste drie ploegen treden allemaal één reeks hoger aan, namelijk in Tweede Nationale. Nu wacht hét hoogtepunt, namelijk een wedstrijd tegen tweedeklasser Zulte Waregem in de prachtige Elindus Arena. Essevee is uiteraard torenhoog favoriet, maar toch zullen de bezoekers alles geven om de spanning er zolang mogelijk in te houden.

Zulte Waregem-Sint-Lenaarts

"Op papier maken we geen schijn van kans, maar daarom moeten we ons nog niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Al denk ik eerlijk gezegd ook niet dat dat gaat gebeuren. Aan de motivatie zal het in elk geval niet liggen. Bovendien hangt de groep goed aan elkaar. De spelers gaan voor mekaar door het vuur. Dat is de grote sterkte van dit vernieuwd Sint-Lenaarts.”, aldus Jos De Beuckelaer, voorzitter van de club met als bijnaam 'De Eesterploeg'. 

KFC Sint-Lenaarts Derde Nationale

KFC Sint-Lenaarts werd opgericht in 1916 en heeft groen-geel als clubkleuren. De club uit de provincie Antwerpen werkt haar thuiswedstrijden af aan de Dorpsstraat/Houtstraat in het centrum van Sint-Lenaarts. De club eindigde al enkele jaren op rij in de subtop in Derde Nationale, maar kon nog niet de stap zetten naar Tweede Nationale. Enkel in het seizoen 2016/2017 wonnen ze de eindronde tegen Dikkelvenne en mochten ze voor het eerst in hun clubgeschiedenis een reeksje hoger uitkomen. Opvallend: aanvankelijk ging de Croky Cup-match thuis gespeeld worden, maar Sint-Lenaarts heeft niet genoeg vaste zitplaatsen (300) om aan die eisen te voldoen. Toch zullen zo'n 200 à 250 supporters mee de verplaatsing maken.

Er wordt een supportersbus ingelegd om de verplaatsing te maken naar Zulte Waregem:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link