Wie is Jesse Bisiwu, 15-jarig toptalent van Club Brugge?

Dat ze bij Club Brugge aan de toekomst werken, weten we inmiddels maar al te goed. De jeugdwerking van de Bruggelingen levert de laatste jaren uitstekend werk. Mannen als De Ketelaere, Openda, Van der Brempt, Spileers en Sabbe toonden al het hoogste niveau aan te kunnen, België of buitenland. In de leeftijdscategorie onder hen loopt nog een groeibriljantje rond. Zijn naam is Jesse Bisiwu. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Jesse Bisiwu van Club Brugge Club NXT?

Jesse Bisiwu in een Belgische, actieve voetballer van Club Brugge, die momenteel uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Bisiwu is geboren op 22 januari 2008 en is op moment van schrijven vijftien jaar. Piepjong, dus. Maar toch valt zijn naam al geregeld in Brugge. De linksbuiten speelde vorig seizoen nog voor de U15, U16 en U18 en tekende in januari van dit jaar zijn eerste profcontract. Het geloof in hem is groot: Ronny Deila liet Bisiwu in de voorbereiding al opdraven tegen Zulte Waregem. Op 9 december 2023 maakte Bisiwu zijn langverwachte profdebuut: hij mocht met Club NXT twaalf minuten invallen tegen RSCA Futures.

Jesse Bisiwu goal OHL oefenmatch

Bisiwu staat gekend als een zeer dribbelvaardige vleugelaanvaller, die over een pak lef beschikt. Dat was al te zien in de voorbereiding. De jongeman schitterde even geleden nog op de KDB Cup, waar hij hoge ogen gooide en ongetwijfeld in enkele scoutsboekjes werd genoteerd. Bisiwu kreeg dit seizoen zijn kans in een oefenmatch met het A-elftal en greep die ook: hij trof raak in een oefenmatch tegen Oud-Heverlee Leuven. In februari 2023 maakte Bisiwu zijn debuut voor de Belgische U15. Hij speelde er al zeven keer mee en trof één maal raak. Mooie toekomst!

Ook interessant