Het gemiddeld aantal toeschouwers in de Jupiler Pro League: toplub heeft er opvallend weinig!

Het gemiddeld aantal toeschouwers in de Jupiler Pro League: toplub heeft er opvallend weinig!

Voetbalflitsen maakte een lijstje met het gemiddeld aantal toeschouwers in de Jupiler Pro League van afgelopen seizoen. En daar kunnen we enkele opvallende zaken uit afleiden!

Topclub trekt weinig toeschouwers aan

Club Brugge, Standard en Anderlecht vullen de top drie, zij ontvingen gemiddeld gezien de meeste toeschouwers tijdens thuiswedstrijden. Genk, Antwerp en Gent zijn geen onlogische achtervolgers. Union bevindt zich dan weer opvallend laag. Gemiddeld zakken er per wedstrijd zo'n 6.300 mensen af naar het Dudenpark, goed voor een elfde plek in het klassement van het gemiddeld aantal toeschouwers. Enorm weinig op het eerste zicht voor het spektakel dat Union met zich meebrengt, maar als je verder kijkt dan dat zie je dat dit hoofdzakelijk te wijten valt aan de capaciteit van het stadion. Het Joseph Marienstadion heeft een capaciteit van 8.000 toeschouwers, dit is heel weinig vergeleken met andere topclubs zoals Club Brugge en Standard, die beide een capaciteit bezitten van meer dan 25.000 toeschouwers. 

Gemiddeld aantal toeschouwers per JPL-club

In dit lijstje zie je één nieuwkomer, namelijk RWDM. De club uit Brussel zorgt er met haar promotie voor dat er nu drie Brusselse clubs spelen op het hoogste niveau. Wij hebben voor het lijstje het gemiddeld aantal supporters gekozen dat RWDM had in 1B afgelopen seizoen. Een totaal waarmee RWDM slechts op plaats zes komt in het aantal toeschouwers van 1B. Toch doet KAS Eupen nog slechter.

In onderstaande video zie je dat ondanks het beperkte aantal supporters er toch een enorme sfeer is bij de Union-supporters! 

Ook interessant