Wat een dominantie! Europese club pakt alweer de titel... de laatste 10 jaar 7(!) keer kampioen!

Je hebt spannende competities en dan heb je de Finse voetbalcompetitie. HJK Helsinki is onlangs wederom kampioen geworden in de Veikkausliga. Net zoals de voorbije drie seizoenen trok de club uit de hoofdstad aan het langste eind. Straffer zelfs: de laatste tien jaar werd de club maar liefst zeven keer kampioen. Het contrast met de Europese campagne van dit seizoen is groot. Met slechts één punt staat HJK allerlaatste in zijn groep in de Conference League. 

HJK Helsinki

HJK Helsinki is opgericht in 1907 en is sindsdien niet meer weggezakt uit de top van het Finse voetbal. De club speelt haar matchen in de Bolt Arena met 10.770 zitjes. In totaal werd het al 31 keer kampioen en won het veertien keer de beker. Daarmee is HJK de meeste succesvolle club van Finland. Het is ook de enige ploeg uit Finland die zowel in de groepsfase van de Champions League als in de Europa League actief is geweest. Daar kan je nu dus de Conference League ook bij rekenen

HJK Helsinki Fins kampioen

In Kazachstan is er met Ordabasy Shymkent een nieuwe kampioen. In Finland is het ondertussen haast een gewoonte geworden om HJK de landstitel te zien pakken. Net zoals hier in België wordt er in het Scandinavische land met een soort play-off systeem gewerkt. In de reguiliere competitie eindigde HJK eerste met een puntje voorsprong op Kuopion Palloseura, beter bekend als KuPS. Ook in de Championship 'play-off' was KuPS een geduchte tegenstander, want het eindigde zelfs op gelijke hoogte met HJK Helsinki. Het zal de ploeg uit de Finse hoofdstad een worst wezen, want ook dit jaar mogen ze voor het vierde seizoen op rij de beker in de lucht steken.

Ook in 2009 werd de club kampioen. Deze feestelijke taferelen uit de oude doos zijn het bekijken waard.

Ook interessant