Wie is Tuur Rommens? Kapitein en groot talent van (Jong) Genk met een gouden linker!

Tuur Rommens is een 19-jarige linkervleugelverdediger van KRC Genk. Hij mocht al twee keer, ofwel 44 minuten, meespelen met de grote jongens, maar dit seizoen wordt hij vooral ingezet bij Jong Genk, de beloftenploeg van de Limburgers die in 1B aantreedt! Rommens was afgelopen weekend al goed voor twee assists in de met 4-1 gewonnen partij tegen Lierse Kempenzonen. Wat een start!

Jong Genk

Zorgden voor de doelpunten tegen Lierse Kempenzonen: Jay-Dee Geusens, Mika Godts en Sekou Diawara (2x), nog zo'n groot talent. Zowel bij de eerste als bij de laatste goal was Tuur Rommens betrokken. In de 30ste minuut lokte hij een strafschop uit, wat door Transfermarkt wordt gezien als een assist. Bij de 4-1 bracht hij Sekou Diawara in stelling. En zo maakt de kapitein van Jong Genk meteen indruk.

Wie is Tuur Rommens?

Tuur Rommens werd geboren op 26 maart 2003 en is op moment van schrijven 19 jaar oud. Hij is 1,85 meter groot en uiteraard linksvoetig. De jonge Belg is ook jeugdinternational van ons land. Zo kwam hij bij de U19 van België maar liefst tien keer in actie onder Wesley Sonck. De kans is groot dat we deze man ooit bij de Rode Duivels aan het werk zullen zien, want zijn talent valt niet te onderschatten. Rommens speelt met het nummer 55 en heeft een contract tot medio 2024.

Achtergrond Tuur Rommens

Rommens speelt al sinds zijn negen jaar bij KRC Genk. Hij ruilde toen de jeugd van KVC Westerlo in voor die van de Limburgers. De afgelopen twee seizoenen maakte hij al indruk in de UEFA Youth League, en dit seizoen mag hij het ook op professioneel niveau proberen in Eerste Klasse B. In februari 2020 tekende Rommens een profcontract, dat in april 2021 werd opengebroken tot medio 2024. Op 27 oktober 2021 maakte de linksachter zijn debuut voor de A-ploeg in een bekerwedstrijd tegen Winkel Sport. Benieuwd of hij ook snel de stap kan zetten naar de A-ploeg zoals Andras Nemeth.

wie is tuur rommens?

Tuur Rommens was in 2018 nog actief met de U15 van Genk op de KDB Cup

Ook interessant