2 goals na invalbeurt... Italianen WILD van ex-JPL-spits ondanks nederlaag: "Golden boy!"

In Italië spelen heel wat Belgen en spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. Bij AC Milan mocht Charles De Ketelaere nog eens starten in een 2-1 nederlaag op het veld van Fiorentina. Maandagavond moest rode lantaarn US Cremonese het opnemen in en tegen Sassuolo. Aan de rust stond het 2-0 voor de thuisploeg, maar daar bracht Cyriel Dessers in de tweede helft verandering in. Met twee treffers van de ex-Genk-spits leek Cremonese een punt mee naar huis te pakken. In blessuretijd kon Sassuolo toch nog het winnende doelpunt vinden (3-2). De Cremonese-fans waren ondanks het verlies opgetogen over Cyriel Dessers. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets.

Dessers vs Sassuolo

"Dessers is een goede speler die het goed kan doen in de Serie A. Zelfs bij een betere club"

"Dessers moet na deze wedstrijd altijd starten voor Cremonese"

"Dessers uitstekende goaltjesdief"

"Dessers toont eindelijk zijn reputatie als gouden wissel"

"Dessers, de Nigeriaanse golden boy!!"

"Wat mooi gedaan van Dessers. Wat een speler!"

Record Cyriel Dessers

Een opvallend record voor Cyriel Dessers. Eerder dit seizoen wist de aanvaller het vroegste uitdoelpunt ooit te scoren voor Cremonese in een Serie A-wedstrijd. Niet dat Cremonese een vaste klant is op het hoogste niveau, maar de ploeg uit Lombardije is toch bezig aan haar achtste seizoen in de Serie A. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel tegen Spezia.

Drie seizoenen geleden speelde Cyriel Dessers nog voor Heracles in de Eredivisie. Met deze rake knal wonnen ze zelfs eens van topclub Ajax: