Kompany: "Trainer worden bij Manchester City? Eerst Anderlecht hé"

De FWA nam Vincent Kompany op in zijn Hall of Fame voor zijn bijdrage aan de Premier League, op en naast het veld. Dat werd uitgebreid gevierd én daar hoorde natuurlijk ook een speech bij van Kompany himself. Daarin was er plaats om over zijn nieuwe uitdaging Anderlecht uit te weiden. 

"Dit had ik nooit durven voorspellen, toen ik elf jaar geleden in Engeland mijn opwachting maakte. Maar het is een 'special journey' geworden", vertelde hij. "In mij nieuwe uitdaging was het belangrijkste voor mij dat ik nog altijd speler kon zijn. Dat wou ik niet opgeven. Tegelijk ben ik verantwoordelijk voor de uitbouw van de club. Kijk, ik hou gewoon van elke moment in dat proces. Dat loopt aardig parallel met mijn sportieve carrière. Ook die verliep met vallen en opstaan."

"Wat zou ik niet bereikt hebben zonder die blessures?", gaat Kompany verder. "Het is een vraag die ik me eeuwig zou kunnen stellen mocht ik mentaal niet zo sterk zijn geweest. Die sterkte moet ik nu ook tonen. Ik zie ons verbeteren en hou van dat proces."

Guardiola

Tot slot werd er gepolst of Kompany zich straks als opvolger van Guardiola bij Man City ziet? "Ik hou van de club, maar daar denk ik om twee redenen niet aan", antwoorde hij. "Eén: Pep is er nog altijd. Twee: Anderlecht is zo'n interessante en mooie uitdaging."