3de Nationaler vorig seizoen op 1 match van promotie, nu allerlaatste ... ex-Rode Duivel als trainer!

KFC Diest is een club uit Vlaams-Brabant die momenteel in vieze papieren verkeert. Vorig seizoen streden ze in de eindronde nog voor promotie naar Tweede Nationale, dit jaar dreigen ze terug te zakken naar het Provinciale voetbal wegens financiële problemen. En of het snel kan gaan. Tijd om hun opvallende situatie wat beter uit te leggen.

KFC Diest

KFC Diest einde vorig seizoen knap derde in Derde Nationale B en had zo haar eindrondeticket te pakken. Aanvankelijk werd verloren van Lille en in de laatste kans om te promoveren, werd met maar liefst 5-0 verloren van KM Torhout. Een serieuze domper voor de club uit Vlaams-Brabant en het lijkt wel alsof ze die tegenslag nog altijd niet te boven zijn gekomen. Na zeventien speeldagen staan ze op een zestiende en troosteloze laatste plaats. Er werd maar liefst tien keer verloren, met dan vooral de laatste weken een erg pijnlijke balans. Aan het seizoen werd nog degelijk begonnen met een 11/21, maar daarna liep het helemaal mis met een dramatisch 2/30. Gevolg: dertien punten na zeventien speeldagen. Uiteraard spelen de financiële problemen een rol!

Derde Nationale

Terwijl op het eind van vorig seizoen promotie de doelstelling was, lijkt dat dit seizoen het behoud in Derde Nationale te zijn. Lukt dat niet, dan zakken ze terug naar Eerste Provinciale, de reeks waar ze tussen 2018 en 2020 al in vertoefden. Diest heeft uiteraard nog veel tijd om punten goed te maken op de ploegen boven zich, maar dan moet het zich wel dringend zien te herpakken. Kampenhout, Zwarte Leeuw, Witgoor Sport en KVK Beringen zijn momenteel de ploegen waar het Warandeteam zich moet op focussen. Toch een opvallend contrast met vorig seizoen!

Danny Boffin

KFC Diest doet bij sommigen misschien nog een belletje rinkelen. In het seizoen 1963/1964 wonnen ze namelijk de Beker van België. De jaren '60 en '70 waren dan ook de hoogdagen voor het voetbal in Diest. In veertien jaar speelden ze maar liefst negen seizoenen in de Hoogste Klasse van het Belgische voetbal. Hun clubkleuren zijn zwart en wit en hun stamnummer is 41. Opvallend: trainer is er Danny Boffin, 53-voudig Rode Duivel en ex-Anderlecht, STVV en Standard! Vorige week kondigden ze nog de komst van Guus Hupperts aan om de kwaliteit binnen het team te verhogen!

KFC Diest won ooit beker van België maar nu in Derde Nationale

Danny Boffin werd vorige zomer aangesteld als nieuwe coach van KFC Diest: