Heel erg zuur... Vierde Provincialer promoveert toch niet ondanks tweede plek en 15 zeges op een rij!

Met argusogen volgen we bij Voetbalflitsen ook de lagere regionen van ons Belgisch voetbal. Van de nationale tot provinciale reeksen, graag houden we de lezers op de hoogte van het laatste nieuws uit het amateurvoetbal. Deze keer viel ons oog op KFC Eksel B. De ploeg uit Vierde Provinciale in Limburg eindigde tweede, maar zal jammer genoeg niet promoveren na een verlies in de eindronde. Nochtans kende de ploeg een absurde reeks waarin ze vijftien duels op een rij wisten te winnen. Des te pijnlijker...

KFC Eksel historie

KFC Eksel is opgericht in 1938 en speelt sinds jaar en dag in de clubkleuren groen en rood. De eerste ploeg kwam dit seizoen uit in Eerste Provinciale en eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats. Het tweede elftal eindigde op plek twee in Vierde Provinciale. De club kent een mooi palmares en werd al driemaal kampioen in Derde Provinciale en tweemaal in Tweede Provinciale. Doorheen de geschiedenis wist de club zich al acht keer te plaatsen voor de Beker van België. 

KFC Eksel B geen promotie

Na 28 gespeelde duels eindigde het tweede elftal van de Noord-Limburgse club op plek twee in Vierde Provinciale. Enkel kampioen Achel VV moesten ze voor zich dulden. Met een voorsprong van maar liefst vijftien punten op de nummer drie zag het er nog steeds goed uit. In de eindronde kwamen ze uit tegen Zutendaal VV. Helaas verloren ze met 0-3 en mislopen ze zo de promotie naar Derde Provinciale. Des te pijnlijker als je weet dat de club een straffe reeks van vijftien zeges op een rij had neergezet dit seizoen. 

Tijdrekken

Eerder verscheen er een grappige video van een speler van KFC Eksel die duidelijk een geel karton moest krijgen...

Bekijk de grappige video hieronder:

@kfceksel

POV: je moet geel krijgen..

♬ The Next Episode - Dr. Dre

Ook interessant