Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op maandag 28 juni gespeeld

De groepsfase van het EK 2020 zit erop. Dat betekent dat het toernooi verder gaat met de achtste finales. Om te beginnen zijn daar de EK-wedstrijden van maandag 28 juni. Wij zetten alles op een rijtje wat jij over de spelende landen moet weten!

Kroatië - Spanje (achtste finales)

Met vier punten in de groepsfase beleefde Kroatië een stroeve start van het EK. Het verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van Engeland en speelde daarna gelijk tegen Tsjechië (1-1). De laatste wedstrijd won het met 3-1 van Schotland en werd het tweede in groep D. Aan de kant van Kroatië is Ivan Perišić met twee doelpunten en een assist de uitblinker.

In de achtste finale neemt het het op tegen Spanje, dat verrassend tweede werd in groep E. Spanje speelde de eerste twee wedstrijden van het EK gelijk, maar sloot de groepsfase af met een klapper tegen Slowakije (0-5). De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was in de Nations League van 2018. Kroatië verloor de eerste wedstrijd met 6-0, maar won daarna knap met 3-1 van Spanje. Maandag 28 juni trappen de twee om 18:00 uur af op het EK 2020.

Frankrijk - Zwitserland (achtste finales)

Frankrijk kende een rumoerige groepsfase, waarin het wel als eerste eindigde. Het won de eerste wedstrijd met 1-0 van Duitsland, maar speelde daarna met 1-1 gelijk tegen Hongarije en 2-2 tegen Portugal. Met twee doelpunten in de laatste wedstrijd van Frankrijk, lijkt Karim Benzema zich helemaal terug te hebben gevonden in het team.

Zwitserland plaatste zich als een van de beste nummers drie voor de achtste finales. Het pakte door een gelijkspel tegen Wales (1-1) en overwinning op Turkije (3-1) vier punten in groep A. Xherdan Shaqiri lijk met twee goals in de laatste wedstrijd zijn Zwitserland weer aan de praat te hebben gekregen. Tijdens het EK van 2016 kwamen Frankrijk en Zwitserland elkaar voor het laatst tegen. Toen eindigde het in een 0-0 gelijkspel. Maandag 28 juni trappen de twee om 21:00 uur af op het EK 2020.

Het volledige programma van de achtste finales op het EK 2020

achtste finales ek