Barcelona-fans hebben UITGESPROKEN mening over Club-flop Amrabat na nederlaag tegen Basel

Donderdagavond nam Fiorentina het in de Conference League-halve finale thuis op tegen het verrassende FC Basel. De Italianen verloren tegen alle verwachtingen in met 1-2, nadat ze aan de rust nochtans 1-0 voorstonden. Wie ondanks de nederlaag alweer outstanding was: Sofyan Amrabat. De Marokkaanse middenvelder was ook al één van de beste spelers op het WK in Qatar, en krijgt meer en meer aandacht. De kans is groot dat hij komende zomer een toptransfer maakt. Toch opvallend als je weet dat hij het bij Club Brugge nooit echt kon waarmaken. Eén van de geïnteresseerde clubs: FC Barcelona. Althans, als het van de fans afhangt. De Spanjaarden willen hem er absoluut bij hebben volgend seizoen. Die anderer ex-Club Brugge-speler, Mathew Ryan, speelde dan weer geen goede partij in de Conference League. Voetbalflitsen verzamelde wat tweets:

Sofyan Amrabat vs FC Basel

"Het is waar, ik denk niet dat Amrabat slecht is"

"Amrabat past beter dan Franck Kessie" 

"Als je de 70 minuten van Amrabat in het duel met Fiorentina bekijkt, zie je dat hij een waardevolle spelers is als aanvulling op Frenkie. Natuurlijk zouden we allemaal graag Kimmich, Rodri of Zubimendi willen halen, maar voor die prijs denk ik dat er geen betere optie is"

"Zonder iemand kwaad te willen doen, hoop ik dat Alba vertrekt. En Frenkie gaat akkoord met een salarisverlaging om Amrabat binnen te halen"

"Je hebt Amrabat niet gezien, begrijpelijk, maar hij is veel technischer dan je denkt" 

"Arthur? Nee bedankt, hij is niet professioneel. Amrabat in één keer" 

"Amrabat met de bal is een 8, in laag blok een 10 en naar voren drukken een 9. Ik denk dat hij met De Jong een heel goed duo zou vormen als ze met 4 middenvelders zouden spelen en met drie achterin" 

"Sofyan Amrabat in de eerste helft tegen Basel: 39 passes, 92% nauwkeurigheid, 4/4 lange ballen, 2 key passes, 2/4 duels gewonnen, 1/1 dribbels, 1 succesvolle tackle" 

"Amrabat is iemand die het verdedigings- en afzetwerk kan doen, en we zien ook dat De Jong beter is met twee middenvelders centraal. Ik denk dat hij een prima aanvulling is" 

Sofyan Amrabat vs Lech Poznan

Na de 1-4 zege tegen Lech Poznan in de vorige ronde wilden de Barcelona-fans Sofyan Amrabat ook al inlijven.

"Ik wil gewoon Messi, Amrabat en Gundogan. Dat ben ik in orde."

"Amrabat is een must"

"Ik dacht aan Amrabat op CVM en De Jong op het middenveld in plaats van Gavi"

"Amrabat is de beste!"

"Amrabat wordt onderschat. Het zou geweldig zijn om hem te hebben."

"Zet Amrabat op het middenveld en alles is perfect"

Ook interessant