Wie is Yanko Beeckman, journalist van Het Nieuwsblad en host van voetbalpodcast Sjotcast?

De Belgische sportmediawereld is er in het algemeen ééntje waar de gemiddelde leeftijd behoorlijk hoog ligt. Vaak zien we jarenlang veel dezelfde gezichten terugkeren. Maar de laatste tijd zien we toch stilaan een generatiewissel plaatsvinden. Denk maar aan de jonge Gilles Mbiye-Beya, die steeds meer naam maakt. Een naam die ook meer en meer aan bod komt, is deze van Yanko Beeckman. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Yanko Beeckman van het Nieuwblad?

Yanko Beeckman is een Belgische journalist die tewerkgesteld is bij de toonaangevende, Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Yanko koos na zijn middelbare opleiding voor een bachelor in Toegepaste Taalkunde en studeerde daarna ook nog af als journalist aan de AP Hogeschool in Antwerpen. In 2019 ging hij al als freelancer aan de slag bij de Gazet van Antwerpen en ook voor Sport/Voetbalmagazine deed hij opdrachten. In de zomer van 2020 belandde Yanko uiteindelijk bij Het Nieuwsblad, waar hij momenteel nog altijd actief is als redacteur.

Yanko Beeckman Sjotcast

Waar vroeger Gert Gysen, Guillaume Maebe en Lars Godeau de plak zwaaiden bij de voetbalpodcast Sjotcast, is dat heden ten dage niet meer het voetbal. Het is Yanko die wekelijks het voortouw neemt als (co-)host, veelal in het gezelschap van Franky Van der Elst, Frank Raes of collega's van de redactie, zoals Jürgen Geril of Pieter-Jan Calcoen. Samen bespreken ze het reilen en zeilen in de voetbalwereld, met nadruk op de Jupiler Pro League.