Wie is Gilles Mbiye-Beya, jonge analist en bekend van de podcast Koolcast Sport?

In het Belgisch voetballandschap zien we heel vaak dezelfde namen terugkeren in de mediawereld, maar af en toe verschijnt er toch eens een nieuw gezicht op de televisie. Eén van die jonge snaken die meer en meer in beeld komt, is Gilles Mbiye-Beya. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Gilles Mbiye-Beya?

Gilles Mbiye-Beya is een Belgische jongeman met Congolese roots, die de laatste maanden aan bekendheid wint in de voetbalwereld. Hij is nog maar 27 jaar, maar toch is de Antwerpenaar al jaren aan de slag als teammanager van de beloften van Antwerp. Voor veel jonge spelers van The Great Old is hij er het eerste aanspreekpunt. Het zal hem ongetwijfeld veel deugd doen dat er dit seizoen veel talentjes doorstroomden naar het A-elftal. Maar ook naast Antwerp ademt Gilles voetbal...

Gilles Mbiye-Beya Koolcast Sport

Koolcast Sport is een bijzonder snelgroeiend sportmedium. Een podcast over het o zo mooie voetbalspelletje, die vooral opvalt door hun opvallende invalshoek. Bij Koolcast Sport schoppen ze eigenlijk wat tegen de regels van de podcastkunst, maar dat maakt ze net zo mooi. Het is een kruising tussen een goed voetbalgesprek op café en analyses van voetbalkenners. Bekende voetballers als Jan Vertonghen, Dante Vanzeir en Cyriel Dessers kwamen er al aanschuiven. Gilles Mbiye-Beya is er bijzonder vaak te zien en is ook een van de hosts van de show.

Gilles Mbiye-Beya HLN Sportcast en Extra Time

De naam Gilles Mbiye-Beya is ondertussen voor veel Belgische voetbalfans niet meer zo onbekend. Enkele maanden geleden maakte hij zelfs zijn debuut als gast/analist in de voetbaltalkshow Extra Time en wat later schoof hij ook aan tafel bij Villa Sporza, tijdens de Wereldbeker in Qatar. Samen met onder andere Marc Degryse was hij ook al te zien in de HLN Sportcast. De jongeman is overigens een echte fan van AC Milan. We twijfelen er niet aan dat hij de komende jaren nog veel op het scherm te zien zal zijn.