Vergeten ex-JPL-revelatie leidt met goal pijnlijke nederlaag van United in de UCL in (VIDEO)

Ken jij Lukas Lerager nog? De Deense middenvelder met een verleden bij Zulte Waregem speelt nu bij FC Kopenhagen. Daar was hij woensdagavond mede verantwoordelijk voor de pijnlijke nederlaag van Manchester United in de Champions League. De Denen wonnen thuis met 4-3 na een knotsgekke partij. Lerager zelf scoorde de 3-3 en leidde de overwinning in.

Lukas Lerager Kopenhagen Manchester United

FC Kopenhagen won woensdagavond met 4-3 van een zwak Manchester United en nam een stevige optie op kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League, wetende dat ze het thuis ook nog mogen opnemen tegen Galatasaray en bij een zege dan wellicht doorstoten. Eén van de sterkhouders bij FC Kopenhagen is Lukas Lerager. Hij speelde voor de vierde UCL-partij op rij de volle negentig minuten mee en scoorde zijn tweede goal van de campagne. Na het doelpunt tegen Bayern München scoorde hij nu de 3-3 tegen Manchester United. Lerager speelde verder nog een opvallende rol, want zo was hij verantwoordelijk voor de penalty van Manchester United (handspel). Hij zette dus zelf zijn foutje recht met een belangrijk doelpunt.

Lukas Lerager Zulte Waregem

Lukas Lerager is een Deense middenvelder met een verleden in de Jupiler Pro League. De 30-jarige Deen speelde tussen 2016 en 2017 namelijk één seizoen voor Zulte Waregem. Bij Essevee was hij zo goed dat de club hem in één jaar tijd met meer dan drie miljoen euro winst kon verkopen. Niet onlogisch, want met Essevee won hij de Croky Cup-finale tegen KV Oostende en nam hij deel aan de Champions' Play-Offs. Na passages bij Bordeaux en Genoa, streek hij twee seizoenen geleden neer bij FC Kopenhagen. En daar speelt hij een belangrijke rol. Hij mist er zelden een wedstrijd en scoorde woensdag dus nog tegen Manchester United. Leuk feitje: met zijn 3,5 miljoen euro is hij de vierde duurste uitgaande transfer van Zulte Waregem. Enkel Meïté, Bongonda en Fadera brachten meer geld op.

De 3-3 van Lerager tegen Manchester United:

Bekijk hier het volledig matchverslag: