Ex-RSCA-verdediger is dé pineut na puntenverlies in UCL: "Send him back to the bench"

Doet de naam Jakub Kiwior bij iemand een belletje rinkelen? Hij zou vooral bij de Anderlecht-fans bekend in de oren moeten klinken, want hij werd in 2019 nog te min bevonden bij de U21 en vertrok naar Slowakije. Vier jaar later realiseerde hij een toptransfer: in januari van dit jaar verkaste de centrale verdediger naar Arsenal.  Daar moet hij het vooral doen met speelminuten in de Europese competities. Zo stond hij nog eens in de basis in de Champions Leagueduel tegen PSV, maar het werd echt geen leuke avond voor hem.

Jakub Kiwior vs PSV

Jakub Kiwior mocht tegen PSV nog eens aan de aftrap staan van Mikel Arteta, die hem op de linksachter posteerde. De Pool werd echter een match lang bestookt door spelers als Sergino Dest, Johan Bakayoko en Ismael Saibari. Die laatste werd enorm geprezen na zijn sterke partij. De match eindigde op een 1-1 gelijkspel en de Gooners zagen dat Kiwior een zéér lastige avond kende.

"Oh man, ze hebben Kiwior echt kapot gemaakt."

"Die arme Kiwior had een hele lastige avond."

"Die kinderen van PSV maakten Kiwior kapot."

"Kiwior en Nketiah waren de prutsers."

"Kiwior is gewoon pure middelmaat."

"Hij was een nachtmerrie van Kiwior aan het bekijken, op zijn positie."

"Kiwior werd een hele match lang kapot gemaakt."

"Stuur Kiwior maar terug naar de bank."

Jakub Kiwior vs Duitsland

Enkele maanden geleden was Kiwior nog de held in eigen land, toen hij met de Poolse nationale ploeg wist te scoren tegen Duitsland.

"Ik heb een vreemd gevoel dat Kiwior het erg ver gaat schoppen. Wat een vondst!"

"Kijk hoe blij hij is. Een toptalent."

"Jakub Kiwior maakt het verschil!"

"Ik ga investeren in de aandelen van Kiwior voor volgend seizoen."

"Ik denk dat Arsenal echt een goeie speler heeft gevonden in Kiwior. Comfortabel aan de bal, kan inschuiven... Zoveel potentieel."

"Kiwior was fantastisch vandaag btw."

Bekijk zijn doelpunt hieronder:

Jakub Kiwior Arsenal Anderlecht

Jakub Kiwior is een Poolse centrale verdediger, die in 2016 neerstreek in Brussel. Anderlecht betaalde toen €13.000 voor de 16-jarige knaap. Hij zou doorgroeien tot de U21, maar werd in 2019 uiteindelijk te licht bevonden. Via Podbrezova en Zilina belandde de Pool in 2021 bij Spezia, waar hij uitgroeide tot een sterkhouder. Op het WK stond Kiwior ook vier keer in de basis. Dat is Arsenal niet ontgaan: in hun zoektocht naar defensieve versterking kwamen ze bij Kiwior uit. De Londenaren betaalden €25 miljoen voor zijn diensten. Straffe ontwikkeling!

Ook interessant