Lukaku: "Ik wil de Rode Duivels een winnaarsmentaliteit aanleren"

Romelu Lukaku was er in de Nations League tegen Italië en Frankrijk niet bij. Nochtans mooie affiches, maar officieel was de Rode Duivel nog herstellende van een blessure. Gelukkig mogen we hem wel nog terug verwachten, nadat hij eerder met het idee speelde om te stoppen.

“Ik hoop dat het vuur binnen onze nationale ploeg snel terugkomt”, vertelt Lukaku in Koolkast. “Dat de passie er binnenkort weer is, want het was toch wel even moeilijk daar. Op clubniveau krijg je altijd snel een tweede kans, maar op internationaal vlak is er pas om de vier jaar een WK. Tegen het volgende WK in 2026 zal ik al 34 zijn.”

“Voor mij is het belangrijk dat ik niet terugkeer vanuit een negatieve spiraal naar de Rode Duivels, maar wel vanuit de drang om te winnen met België. Ik zal als ancien vooral proberen om onze jonge ploeg zo goed mogelijk te begeleiden. Op voetbalvlak kan ik hen niet veel meer bijbrengen, want ze staan echt wel ver hoor. Het is gewoon soms die winnaarsmentaliteit die ontbreekt en die zal bij mij nooit weggaan. Dat zal ik hen proberen aan te leren."