Wie is Josue Ndenge Kongolo, 17-jarig toptalent van KRC Genk dat kansen krijgt in de voorbereiding?

KRC Genk staat sinds jaar en dag garant voor een excellente jeugdopleiding. Denk maar aan al die toptalenten die de afgelopen vijftien jaar doorbraken in Limburg of elders. Mannen als Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois haalden zelfs de wereldtop. Ook nu blijft Genk er werk van maken. In de voorbereiding krijgt een jonge snaak zijn kans van Wouter Vrancken. Zijn naam? Josue Ndenge Kongolo. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Josue Ndenge Kongolo KRC Genk?

Josue Ndenge Kongolo is een Belgische, actieve voetballer van KRC Genk. Kongolo is geboren op 13 april 2006 en is op moment van schrijven dus zeventien jaar. Kongolo werd aanvankelijk opgeleid door Lierse SK, maar maakte zo'n acht jaar geleden al de overstap naar de academie van KRC Genk. Daar werkte hij zich stelselmatig op. Vorig seizoen haalde de centrale of linkerverdediger enkele keren de selectie van Jong Genk, om er te debuteren in de Challenger Pro League op de allerlaatste speeldag. Ook in de Youth League stond hij drie keer tussen de lijnen.

Josue Ndenge Kongolo nationale jeugdreeksen

Bij Genk geloven ze in de kwaliteiten van Kongolo: eind mei werd zijn contractverlenging van drie seizoenen bekendgemaakt. Onder Wouter Vrancken krijgt hij in de voorbereiding zelfs kansen in het eerste elftal. Tegen  Burnley mocht hij 75 minuten lang op de linksbackpositie spelen. Ook bij de KBVB kennen ze Kongolo; de youngster speelde al voor de U16 en U17. One to watch!

Kongolo in actie met de nationale ploeg: