Wie is Nassim Azaouzi, 17-jarig toptalent van RSCA dat indruk maakt bij de Futures in de voorbereiding?

De start van een nieuw voetbalseizoen in de Jupiler Pro League staat nu helemaal voor de deur en dat gaat traditiegetrouw gepaard met heel wat nieuwe gezichten. Dat zal ook bij Anderlecht het geval zijn, want zowel Kasper Dolberg en Louis Patris lijken nu al vaste waarden in het team. Ook bij de RSCA Futures zal het een en ander veranderd zijn. Wie we daar vaak aan het werk verwachten, is Nassim Azaouzi. De jongeman is uitstekend bezig in de voorbereiding.

Wie is Nassim Azaouzi Anderlecht RSCA Futures?

Nassim Azaouzi is een Belgisch-Marokkaanse, actieve voetballer van Anderlecht, die komend seizoen te zien zal zijn bij RSCA Futures. Azaouzi is geboren op 31 maart 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. Piepjong dus. Maar toch krijgt de centrumspits in de voorbereiding volop zijn kans bij de RSCA Futures. En die grijpt hij ook meteen... Azaouzi, een stevige kerel voor zijn leeftijd, was al goed voor twee goals en twee assists. Vorig seizoen debuteerde hij al, maar verder dan die ene invalbeurt kwam hij niet. Dat wordt straks wellicht anders.

Nassim Azaouzi België Marokko

Azaouzi is ook in de nationale jeugdreeksen geen onbekend gezicht. In het verleden kwam Azaouzi al uit voor de U16 en U17 van België. In 2022 speelde hij nog vier keer mee bij die U17, onder Bob Browaeys. Het ziet er echter naar uit dat Azaouzi gekozen heeft voor de Marokkaanse nationale ploeg: in juni maakte hij ook zijn debuut voor de U20 van Marokko. Hij stond toen 90 minuten op het terrein tegen Burkina Faso.

Azaouzi werkt hard aan zijn lichaam: