De laatste 10 openingsmatchen in de Jupiler Pro League (met Union-Anderlecht dit seizoen)

Sinds 22 juni weten we dat de Belgische competitie afgetrapt zal worden in Brussel. Daar neemt RSC Anderlecht het op tegen stadrivaal Union SG. Een zeer interessante affiche om het seizoen 2023-2024 mee te starten zou je denken, toch zijn de supporters van Anderlecht ontevreden met de loting van de Jupiler Pro League. Op de eerste speeldag trekt paars-wit naar Union om dan op speeldag twee vol aan de bak te moeten tegen de kersverse kampioen Antwerp. Aankomend seizoen dus de Brusselse derby als seizoensopener, maar hoe verliepen de openingswedstrijden de afgelopen tien jaar? Er zitten alvast enkele zeer opvallende uitslagen bij!

Afgelopen 10 openingsmatchen in de JPL

In de afgelopen tien jaar heeft blauw-zwart drie keer de Belgische competitie op gang getrapt. Van die drie wedstrijden slaagden ze erin om er slechts één te winnen, desondanks ze elke keer tegen een ploeg speelden die niet tot de 'topclubs' behoren. Zo verloren ze van Sporting Charleroi en STVV, maar slaagde blauw-zwart er wel in om in het seizoen 2016-2017 KV Mechelen over de knie te leggen. Ook al verloor Club Brugge deze openingswedstrijden, toch wisten ze datzelfde seizoen kampioen te spelen. Van een opvallende statistiek gesproken! 

Club Brugge en Standard Luik

Opvallend is ook dat zowel Standard Luik als Club Brugge beide drie keer de competitie hebben mogen aftrappen de afgelopen tien jaar. Hierin deed Standard het wel beter, aangezien het geen enkele van deze wedstrijden verloor. Club Brugge slaagde er wel in om een titel te pakken, dit lukte Standard al niet meer sinds 2009!

Hieronder zien we de goal van Julien De Sart tegen Genk, ondertussen al vier jaar geleden. Hij was toen de eerste doelpuntenmaker van het seizoen.