Wie is Romeo Vermant, zoon van Sven én Club Brugge-aanvaller?

Roméo Vermant is een 19-jarige aanvaller van Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge in de Challenger Pro League. De jonge Belg is uiteraard de zoon van Sven Vermant en heeft een mooie toekomst voor zich. We maakten in het vorige en huidige seizoen al kennis met hem, maar toch is het tijd om hem wat beter te leren kennen.

Wie is Romeo Vermant van Club Brugge?

Romeo Vermant is een 19-jarige aanvaller van Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge. Vermant werd geboren op 24 januari 2004 in Gelsenkirchen. De reden waarom hij in Duitsland geboren is, is vrij simpel. Zijn vader is namelijk Sven Vermant, ex-speler van onder meer KV Mechelen, Club Brugge én Schalke 04. De Duitse ploeg speelt in Gelschenkirchen en Sven Vermant speelde er maar liefst vier jaar tussen 2001 en 2005. In die periode werd zijn zoon Romeo dus geboren. Romeo debuteerde in maart van dit jaar voor het A-elftal van Club tegen Kortrijk, onder leiding van Rik De Mil. Inmiddels speelde hij al dertien keer mee, waarin hij twee assists gaf. Vooral bij Club NXT doet hij het goed: hij trof in 47 matchen zestien keer raak.

Sven Vermant Romeo Vermant

Sven Vermant is een 50-jarige Belg met 18 caps voor de Rode Duivels. De centrale middenvelder speelde maar liefst 408 wedstrijden voor blauw-zwart, scoorde daarin 88 goals en gaf er ook 41 assists. Bij Club versierde hij een transfer naar Schalke 04, waar hij 138 matchen zou spelen. In 2005 keerde hij terug naar de club van zijn hart: Club Brugge. Tegenwoordig is hij aan de slag bij de Belgische voetbalbond als jeugdtrainer. In het verleden was hij ook kort hoofdcoach van Waasland-Beveren. Opvallend: ook de opa en overgrootvader van Romeo Vermant kwamen ooit uit voor blauw-zwart. Via zijn moeder is hij de achterkleinzoon van Marcel Van Vyve, die in de jaren dertig voor Club Brugge speelde. Zijn grootvader Eric Van Vyve speelde in 1966 één bekerwedstrijd voor Club Brugge, tegen Sporting Sint-Gillis-Waas. Zo is hij de vierde generatie Vermant bij de Bruggelingen, uniek. 

Sven Vermant was trouwens ook nog sportief directeur, scout en (jeugd)trainer van Club Brugge. Hier zijn we een interview met hem over de komst van Victor Vazquez:

Romeo Vermant Spelersprofiel

Romeo Vermant speelt met het rugnummer 76 bij Club NXT, is een centrumspits en is 1,84 meter groot. Hij is behoorlijk tweevoetig en heeft een contract bij blauw-zwart tot en met 30 juni 2026. Als hij fit was - en niet geselecteerd voor de A-kern - stond Vermant in ieder duel van Club NXT aan de aftrap. Hij draagt er de kapiteinsband en is misschien wel dé sterkhouder van de ploeg. Dit seizoen was hij in elf partijen al goed voor zes goals en drie assists. Vermant heeft goeie voetjes en is zeer sterk met een man in zijn rug.

Nationaal elftal

Hoewel Romeo Vermant in Duitsland geboren is, heeft hij de Belgische nationaliteit en komt hij ook uit voor onze nationale ploeg. Hij doorliep in het verleden tal van jeugdreeksen en in september van 2023 maakte hij zijn debuut voor de U21 van België, tegen Kazakhstan. Coach Gill Swerts gaf hem daarna ook nog 18 minuten in de EK-kwalificatiematch tegen Schotland.

Vorig seizoen scoorde Vermant deze geniale omhaal:

Ook interessant