Irritant? Verstraete over reputatie als smeerlap: "Met elf schooljongens win je geen wedstrijden"

Bij Antwerp rommelt het de laatste tijd, maar Birger Verstraete kan niet veel verweten worden. De middenvelder is de speler waarnaar gekeken wordt als er geknokt moet worden. Hij schuwt de duels niet en heeft bij veel toeschouwers de naam "een smeerlapje" te zijn. Daar trekt hij zich echter niks van aan.

Birger Verstraete

In een interview met Het Laatste Nieuws spreekt Verstraete zich uit over de ploeg: "We hebben een brave kleedkamer in vergelijking met vorig seizoen. Jongens als Yusuf, Vines en Miyoshi zijn ideale schoonzonen. Je kan daar niet kwaad op zijn. Alleen moeten ze wel met het mes tussen de tanden het veld opstappen. Als het nodig is, moeten ze 'iemand over de platen sjotten'. Omdat ze braaf zijn, moet je ze soms dicht bij jou pakken en vertrouwen geven. Dat probeer ik te doen". 

"Ik probeer vaak de limieten op te zoeken. Met elf schooljongens win je geen wedstrijden en eindig je niet bovenaan. Je hebt spelers nodig die de tegenstander irriteren en opjagen", beweert de 27-jarige middenvelder van The Great Old.

birger verstraete smeerlap

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link